Evo kolike HONORARE novinarima RTCG daje NVO CGO: Zavrtjeće vam se u glavi, za jedan prilog – mjesečna plata - Volim Podgoricu

Evo kolike HONORARE novinarima RTCG daje NVO CGO: Zavrtjeće vam se u glavi, za jedan prilog – mjesečna plata

U dokumentu koji je proslijeđen članovima Savjeta RTCG, Ugovoru izmedju CGO i RTCG navodi se da će NVO CGO (Centar za za gradjansko obrazovanje) čija je izvršna direktorka Daliborka Uljarević, uplatiti RTCG 1.000 eura (bruto) po emisiji „Okvir“, a predviđeno je da se urade tri emisije u okviru projekta, piše današnja Pobjeda.

Ovaj dokument izazvao je pravu buru na sjednici Savjeta RTCG, a dočekan je “na nož” i u javnosti, zbog činjenice da novinari i urednici primaju nemali novac od nevladine organizacije koja, u okviru navedenog projekta, ima ovlastenja da uredjuje emisije, bira goste i teme.

Iz dokumenta koji je objavila Pobjeda, vidi se da će urednik angažovan na projektu koji traje devet mjeseci primiti 7.200 eura, producent za 12 mjeseci 8,400 eura, a da su novinari podijeljeni u dvije kategorije – mlade i iskusne, pa tako mladi po jednom prilogu dobijaju 300, a iskusnima je po jednom prilogu honorar 500 eura. Crnogorski novinari znaju odlično da je iznos honorara koji, u ovom slučaju plaća CGO, za jedan prilog, jednak mjesečnoj novinarskoj plati.

Za emisiju „Replika“ dogovoreno je da CGO plaća Javnom servisu po 1.500 eura, a planirano je da se emituje pet emisija – 7.500 eura (bruto).

– Za izradu TV reklame CGO se obavezuje da uplati RTCG 2.000 eura u bruto iznosu, a za izradu TV dokumentarca iz Brisela 2.000 eura u bruto iznosu. Put i smještaj televizijske ekipe u Briselu pokriva CGO – piše u dokumentu.

Isplivao SKANDALOZAN ugovor: Emisije Javnog servisa RTCG uredjuje NVO CGO

Produkcija TV reklame o etičkom kodeksu biće plaćene 2.000 eura, dok produkcija tri debate-emisije ima budžet 3.000, a produkcija pet debata plaća se ukupno 7.500 eura.

Produkcija TV reklame o etičkom kodeksu biće plaćene 2.000 eura, dok produkcija tri debate-emisije ima budžet 3.000, a produkcija pet debata plaća se ukupno 7.500 eura

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com