Stanić smatra da DPS napada menadžment Javnog servisa - Volim Podgoricu

Stanić smatra da DPS napada menadžment Javnog servisa 

I pored svih upozorenja koja su proteklih godina stizala od naših partnera iz EU i SAD da se ne ugrožava nezavisnost Javnog servisa, u zadnjih par nedjelja doživljavamo kulminaciju DPS napada na menadžement ove kuće, kazao je Mirko Stanić portparol SDP-a.

Stanić smatra da je nakon sramnih smjena Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića iz Savjeta RTCG, za koje su i sudovi utvrđivali da su nezakonito smijenjeni, Skupština na njihova mjesta birala podobne i podesne za obračun sa slobodnom riječju.

“Tako je član Savjeta Mimo Drašković, često najglasniji u osudi menadžementa RTCG zbog navodne bliskosti sa nekom političkom partijom, osvanuo ni manje ni više nego na predizbornom skupu kandidata DPS-a Mila Đukanovića i to u prvom redu, valjda po zaslugama za Partiju.”, dodaje Stanić.

Prema njegovim riječima hajka na menadžment je nastavljena prije nekoliko dana kada je novoimenovani član Goran Sekulović, “inače pisac romansirane biografije gorepomenutog Đukanovića”, utvrdio da je menadžment na strani opozicije koja je antidržavna.

O političkoj neutralnosti televizije, kako smatra Stanić,  najviše “brinu” dva člana Savjeta od kojih jedan frenetično aplaudira Đukanoviću po mitinzima i drugi koji je napisao knjigu “Premijer pobjedničkog duha”.

Crna Gora sa ovakvim ljudima, prema riječima portparola SDP-a, u nadzornim tijelima ne može zasigurno postati članica EU, a slučaj RTCG je visoko u agendi EK kad je napredovanje naše zemlje u pitanju.

“I da nije EU, domaće zakonodovastvo jasno propisuje da su Drašković i Sekulović prekršili zakon i to konkretno član 7, Zakona o sprječavanju korupcije u kojem je naznačeno da “Sukob interesa postoji kada privatni interes utiče ili može uticati na nepristrasnost u vršenju javne funkcije”,  navodi on.

Dodaje da su Mimo Drašković i Goran Sekulović  svojim činjenjem jasno pokazali da nijesu nepristrasni u odnosu na političku partiju DPS i time dali osnova  ASK da pokrene izviđaj.

“Flagrantnost u pristrasnosti prema DPS-u je evidentna kod određenog broja članova Savjeta RTVCG (da ponovimo: Slobo Pajović – odbornik DPS-a u Baru, Ivan Jovetić – Savjet DPS-a za međunarodne odnose,  Goran Sekulović – autor biografske knjige Mila Đukanovića, Mimo Drašković – u prvom redu konvencije DPS-a …) i očekujemo reakciju medjunarodne zajednice ovim povodom, obzirom da je jasno da sa ovim ljudima u Savjetu nema ništa od nezavisnosti RTCG, te da je i time doveden u pitanje naš put ka EU”, poručuje Stanić na kraju.

Izvor: CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com