VUK JE VEĆ 5 GODINA U KOMI: On raste i razvija se, majka vjeruje u čudo, da se probudi! (VIDEO) - Volim Podgoricu

VUK JE VEĆ 5 GODINA U KOMI: On raste i razvija se, majka vjeruje u čudo, da se probudi! (VIDEO)

Za tada desetogodišnjeg Vuka Ercega, 17. april 2013. godine, bio je koban. Vuk je tada pao kroz zaštitnu ogradu sa tašmajdanske litice, dok se sa drugarima igrao u parku. Od tada je njegovo prebivalište, umjesto porodičnog doma, Univerzitetska dječija klinika u Tiršovoj, jer je od tada Vuk u komi, navodi se u prilogu emisije “150 minuta” TV Prva.
MOŽDANA SMRT

– Zadnjih nekoliko dana imamo veliku polemiku zbog Vuka, da li treba Vuk da se operiše i kada će, zato što je juče bio vanredni konzilijum sa Neurohirurške klinike, kao i sa VMA neurohirurga, zato što su se pojedini ljekari, neurohirurzi izjasnili da Vuka ne treba da operišu, shodno situaciji u kojoj se Vuk nalazi, oni je ne preporučuju. Razlog je sledeći: oni su nama dali do znanja na današnjem sastanku da treba da provjere Vukovu moždanu aktivnost ili ako bi prevela u bukvalnom smislu te riječi, znači Vukovu moždanu smrt – kaže Vukova majka, Irena Erceg.

Prije dvije godine, Vuka su operisali ljekari Vojnomedicinske akademije. Ipak, najveća prijetnja Vuku je, prema riječima majke, infekcija koju ima iznad oka. Ljekari prate situaciju.

– Da bi se Vuk oporavio, mora da se sanira infekcija koja ga muči zadnjih, nepunih godinu dana. Ona može sistematski da se proširi na njegove vitalne funkcije i onda bi on umirao u najvećim mukama – kaže majka.

Operacija bi bila rješenje, međutim, nije moguća ukoliko se ustanovi da moždana aktivnost Vuka Ercega nije dovoljno razvijena.

PASIVNA EUTANAZIJA

– Ako se ustanovi da Vuk iole nema moždanu aktivnost, što je apsolutno apsurdno, jer to je nemoguće, jer smo mi radili moždanu aktivnost, radili smo EEG, Vuk ima moždane talase, to znači da ćemo mi imati pasivnu eutanaziju – priča Irena.

Sin jedinac Irene i njenog bivšeg supruga Ognjena raste i razvija se, Vuku raste brada i kako njegova majka ističe, reaguje na dodire.

RASTE I MIJENJA SE

– Vuk je porastao i počeli su brkovi i brada da mu rastu, samim tim cio se izmijenio, jedino što ne mogu da vam kažem da li mu je glas mutirao kao njegovim drugarima. On spava…

Za ovo njegovo stanje, zaslužni su, pored porodice, koja sje svakodnevno uz njega, ljekari i medicinsko osoblje u Tiršovoj.

Vukova borba je mučna i teška i mnogo se odužila. Ipak, čuda su moguća, Vuče, svi te čekamo, otvori oči.

Pogledajte video:

dijaspora.news/TV Prva

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com