VUK KOSTIĆ: Bježim u Crnu Goru! - Volim Podgoricu

VUK KOSTIĆ: Bježim u Crnu Goru!

Poznati glumac, kojeg trenutno gledamo u glavnoj ulozi hit serije “Ubica moga oca”, kaže da je Crna Gora jedno od njegovih “mjesta za bježanje”.

U intervjuu za Gloriu, na pitanje: Koja su njegova mjesta za bijeg od brzog života, gužbe i gradske vreve, Vuk kaže: 

– Imam ih nekoliko. Obišao sam uzduž i poprijeko našu Srbiju. Već 17 godina sam član lovačkog udruženja “Hajduk Veljko” u Negotinskoj Krajini, tamo obožavam da odem. Idem i na Đerdap, Dunav, Mokru Goru i, naravno, Taru, na kojoj su prelijepi pejzaži. Volim i Crnu Goru, posjećujem je kad god je lijepo vrijeme. Krajem oktobra sam bio u Bigovu. Kupao sam se u šortsu, nije uopšte bilo hladno. Stoga, Crna Gora mi je takođe bijeg, tamo sam dijete.

Zbog čega dijete?

– Mještani me tamo znaju otkad sam bio mali i rušio im šerpe sa ribom dok sam trčao. Otac je brata i mene često vodio na sjever Crne Gore odakle su nam kumovi, tačnije očev vjenčani kum čije sam ja sad već praunuke krstio. Sjećam se, tamo je bilo mnogo konja, to je za nas djecu bilo fascinantno, igrali smo se Indijanaca koji jašu konje i idu u potjeru. Bilo je prelijepo, tada smo imali mnogo prilika da maštamo.

Mislite li da bi današnja djeca trebalo da provode više vremena napolju u igri?

– Naravno. Gradska djeca vole životinje na slici, neke nisu vidjela uživo. Ja sam, na primjer, odrastao sa lovačkim psima. Mislim da i danas djeca mogu da provode više vremena u prirodi. Divno je kada sa drugarima odeš na hipodrom. Ja ponekad tamo vodim djecu mojih kumova, da se upoznaju sa konjima kako ih se ne bi plašili. Veoma sam nesrećan kada čujem priče o bacanju toksičnog otpada i zagađivanju životne sredine. Čovjek koji nema dodir sa prirodom otuđen je i siromašan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com