Košarkašice Budućnosti rutinski do nove titule - Volim Podgoricu

Košarkašice Budućnosti rutinski do nove titule

Košarkašice Budućnosti Bemax rutinski su odbranile titulu prvaka Crne Gore – izabranice Gorana Bokovića su juče na Cetinju i u drugom meču finala plej-ofa savladale Lovćen sa 70:56 (23:8, 19:13, 16:16, 12:19) i seriju završile sa očekivanih 2:0.

Podgoričanke su već u prvoj četvrtini riješili pitanje pobjednika pošto su poslije uvodnih 10 minuta imale prednost od 23:8…

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Nikolina Babić sa 17 poena, po 12 su ubacile Kristina Topuzović i Violeta Lazarević. Dvocifren poenterski učinak imala je i Božica Mujović koja je uz 10 poena imala i osam skokova, te šest asistencija.

Kod Lovćena Andrea Glomazić je uknjižila 12 poena, a Dragana Živković devet poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Marija Leković meč završila sa 11 poena.

“Vučice” su, tako, kompletirale odličnu sezonu, osvajanjem triple krunu, pošto su se ranije radovale i u Kupu i regionalnoj WABA ligi.

Podgoričanke su osvojile deveti put titulu prvaka, a sedmi put uzastopno. Uz to od obnove nezavisnosti imaju i devet trofeja u Kupu, te dva u regionalnoj ligi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com