Evo šta treba da uradite da bi vas Gugl zaboravio - Volim Podgoricu

Evo šta treba da uradite da bi vas Gugl zaboravio

Krajem maja počinje primena Opšte uredbe o zaštiti ličnih podataka, čija je jedna od odrednica i “pravo na zaborav”, koja omogućuje svim građanima Evropske unije da uklone neki podatak o sebi sa inetrneta.

Privatnost na internetu trenutno je goruća tema, pa se isplati da znate sve trikove koji vam pomažu da upravljate svojom privatnošću.

Jedan od njih je i vaše pravo na zaborav i, srećom, postoji web stranica koja može da vam pomogne da zatražite uklanjanje na Googleu i Bingu kroz nekoliko klikova.

Kako zatražiti svoje ‘pravo na zaborav’?

Reputation VIP, francuska kompanija je napravila web stranicu Forget.me, koja olakšava izvršavanje zahtjeva za uklanjanje pretrage Googleu i Bingu.

Djeluje u tri faze:

– Utvrdite razloge za uklanjanje

– Navedite razloge zašto ste baš njih odabrali

– Pošaljite zahtjev za uklanjanje

Stranica Forget.me provešće vas kroz sve korake.

Stranica dopušta samo privatnim licima da pošalju zahtjeve za uklanjanje, a ne organizacijama. Imajte na umu da ćete prilikom prijave morati da otvorite račun na stranci i da im ostavite svoje puno ime, e-mail adresu i državu iz koje dolazite.

Dobro je što možete da uradite više zahtjeva za uklanjanje i pratite status svakog. No, imajte na umu da ovaj zahtjev pokriva samo evropske domene pretraga, piše tportal.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com