JELENA, MAJKA DEMON: Zadavila, pa spalila svoju djecu jer “nije mogla da ih izdržava”! Ćerka je imala 4, a sin 2 godine - Volim Podgoricu

JELENA, MAJKA DEMON: Zadavila, pa spalila svoju djecu jer “nije mogla da ih izdržava”! Ćerka je imala 4, a sin 2 godine

Jelena Karimova (27) samohrana majka iz Novgoroda u Rusiji optužena je da je ubila i zapalila svoje dvoje djece, a potom ostavila njihova tijela u napuštenom skladištu.

Prema izjavi koju je dala policiji, Jelena je svoju ćerku Hadiju (4) i sina Sulejmana (2) stavila u sjedišta iznajmljenih kola i odvezla ih u Nižnji Novgorod. Onda je zaustavila kola i zadavila djecu, jedno, pa drugo.

Nakon toga, Karimova se svratila do benzinske stanice i kupila lož-ulje. Tijela djece odvezla je do šume u blizini moto-puta i tu ih zapalila.

Karimovoj je palo na pamet da bi ostatke lomače mogli da pronađu lokalni lovci, pa je pokupila ugljenisana tijela, smjestila ih u auto i vratila kući.

Sledećeg dana, ponovo je Sulejmanovo i Hadijino tijelo automobilom prevezla od napuštenog skladišta, koji nekada vozači kamiona koriste kao improvizovani toalet. Opet je zapalila malena tijela i odvezla se kući.

Kako je plamen počeo da se širi, ubrzo je cijelo skladište gorjelo i vatrogasci su se našli na licu mjesta.

Evgenij Katjušev, stanovnik obližnjeg sela, pritekao je vatrogascima u pomoć i zajedno sa njima pronašao tragove zločina.

– Vatrogasac je prvo mislio da ugljenisane kosti pripadaju psu. Ali kada je prišao bliže, shvatio je da je riječ o dvoje djece. Kada je prokomentarisao da je položaj tijela neobičan, proširila se glasina kako su djeca tu donijeta u koferu. Tijela su bila toliko oštećena, samo je jedna noga ostala cijela i bilo je nemoguće utvrditi pol mališana – rekao je Katjušev lokalnom novinama, prenosi RT.

Policija je odmah pokrenula istragu i nekoliko sati kasnije Karimova je uhapšena. U subotu je osuđena na dva mjeseca pritvora, a onda će proći kroz psihijatrijsku provjeru.

NEOBUZDANO TROŠILA NA SEBE

Vijest je šokirala njene prijatelji i rodbinu, koji ne vjeruju da je mlada žena sposobna za tako nešto. Na društvenim mrežama ona je redovno objavljivala dirljive postove sa svojom djecom, a na videu gdje pozira sa svojom ćerkicom prije smo 10-ak dana, napisala je “Ti si moja duša, moja najdraža mala osoba, ona zbog koje sam na nogama, zbog koje živim”.

U međuvremenu je otkriveno da je Karimova često bila u finansijskim problemima, zbog svog neobuzdanog trošenja.  Žena koja se bavila preprodajom kozmetike i šminke, samo je na mjesečno iznajmljivanje automobila trošila oko 40.000 rublji (650 dolara), a nedavno je sebi platila i put u inostranstvo. U banci je imala velika dugovanja, a i tužila je svog bivšeg muža i oca djece, za alimentaciju. On se u međuvremenu ponovo oženio.

U izjavi koju je dala policiji Jelena je izjavila kako je “bila natjerana da ubije svoju djecu, jer nije mogla da ih izdržava”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com