Danas pomen žrtvama NATO agresije - Volim Podgoricu

Danas pomen žrtvama NATO agresije

Danas, 30. aprila, na dan devetnaestogodišnjice bombardovanja Murina od strane NATO agresora, kod Spomen-česme održaće se komemorativni pomen nevino nastradalim žrtvama. Organizatori pomena u Murinu su Eparhija budimljansko-nikšićka, Srpski nacionalni savjet, Udruženje književnika Crne Gore, Mjesna zajednica narodni heroj „Vujadin Vujo Zogović“ i srpsko društvo „Stjepan Prvoslav“ iz Berana.
Na pomenu učestvuju književnici, članovi Udruženja književnika Crne Gore i Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju Andrijevica, a besjedu tim povodom govoriće profesor dr Božidar Bojović. U ime organizatora, skupu će se obratiti i Branislav Otašević i Goran Kiković. Iz organizacije pozivaju građane da dođu na pomen i da se zajednički oda pošta i iskaže dužna pažnja nevino stradalima, sa željom da se takvo zlo više nikad i nikom ne dogodi, da stradaju nevini civili i djeca bez ikakvog razloga ili povoda. Povodom dana bombardovanja Murina, večeras, u 19 časova, održaće se predstavljanje knjige „Srpsko srce Johanovo“, autora Veselina Teletovića, koja govori o trgovini ljudskim organima i žutoj kući na Kosovu, takođe u režiji NATO agresora.
U bombardovanju je ži­vo­te izgubilo šest nevinih građana, među kojima troje djece. Od NATO bombi su tada stradali če­tr­na­e­sto­go­di­šnji Mi­ro­slav Kne­že­vić (1985), tri­na­e­sto­go­di­šnja Oli­ve­ra Mak­si­mo­vić (1986) de­se­to­go­di­šnja Ju­li­ja Bru­dar (1989), kao i Vu­kić Vu­le­tić (1953), Mil­ka Ko­ča­no­vić (1930) i Ma­noj­lo Ko­ma­ti­na (1927).

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com