Nova Autobuska stanica prioritet - Volim Podgoricu

Nova Autobuska stanica prioritet

Kao predstavnici nove valsti na Žabljaku jedan od prvih projekata koje ćemo realizovati biće rekonstrukcija Autobuske stanice, ističu iz Demokratske Crne Gore.

Oni ističu da je Crna Gora zemlja izuzetnih turističkih atrakcija u koju gosti dolaze drage volje i rado se u nju vraćaju.

“Zasluge za to svakako pripadaju i Žabljaku, koji ima šta da ponudi turistima, ali što nažalost, nije u punoj mjeri iskorišćeno. Budući da funkcionisanje Demokrata karakteriše rad po principu problem-rješenje, ponudićemo građanima Žabljaka Program sa konkretnim idejama i projektima, kako bi značajno unaprijedili turističku ponudu opštine Žabljak”, navodi se u saopštenju.

Ističu sa saobraćajna infrastruktura na Žabljaku mora biti u značajnom dijelu obnovljena i osavremenjena.

“Jasno je da posjetioci Žabljaka imaju negativna iskustva usljed nedovoljne razvijenosti iste. U tome nesumnjivo prednjači Autobuska stanica, koja se nalazi u, najblaže rečeno, lošem stanju. Shodno tome, kao odgovorni predstavnici nove vlasti, kao jedan od prvih projekata koji ćemo realizovati biće rekonstrukcija Autobuske stanice”, kazali su iz Demokrateske Crne Gore.

Opšti utisak je, kažu, da je Autobuska stanica, zapuštena.

Projekat Demokrata Žabljak

“Zgrada je neugledna, neuslovna i neprijatnog mirisa. Ovo je za nas potpuno neprihvatljivo, naročito ako se ima u vidu da je to prvi utisak koji turisti dožive po dolasku u grad. Stanica nema perone, rampu, a info-centar i prodaja karata u najboljem slučaju radi svega nekoliko sati. Ono što je vrlo primjetno – na stanici ne postoji tenda ili nadstrešnica gdje bi se putnici sklonili od nevremena”, navodi se u saopštenju.

Umjesto postojeće Autobuske stanice, koju ocjenjuju neadekvatnom za prihvat putnika i autobusa, kažu da će izgraditi stanicu sa osamnaest peronskih mjesta.

“Dodatno, naš idejni projekat obuhvata i izgradnju sljedećih pratećih sadržaja: prodavnice, kafe bara i restorana, kao i info centra. Dakle, sve je izvodljivo kad postoji dobra volja i kada su stručni ljudi u institucijama, samo je potrebno da svi radimo isključivo u interesu opštine i njenih građana. Žabljak ovo zaslužuje i Demokrate će mu to i priuštiti. Zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad!”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com