OGLASIO SE VLASNIK MESOPROMETA: Nijedan radnik neće osjetiti tragediju! - Volim Podgoricu

OGLASIO SE VLASNIK MESOPROMETA: Nijedan radnik neće osjetiti tragediju!

Uzrok požara u kompaniji Mesopromet Franca u Bijelom Polju za sada nije poznat. I Vojska Crne Gore krenula je ka kompaniji, kako bi do kraja ugasila požar koji je u ovom trenutku pod kontrolom, ali i dalje nije u potpunosti ugašen. Osim bjelopoljskih vatrogasaca, na terenu su i ekipe iz drugih opština sa sjevera zemlje. Direktor kompanije Hilmija Franca kazao je za TVCG da neće otpustiti niti jednog radnika.

Požar zahvatio većinu kompleksa fabrike (foto: rtcg.me)

Požar nije u potpunosti ugašen, ali se drži pod kontrolom. I dalje je kritično u pogonu koji se nalazi do hladnjače, a u kojem se nalazi amonijak. Međutim, kako je saopšteno TVCG, sada je sve pod kontrolom.

U dvorištu fabrike je veliki broj građana i radnika i svi se trude da pomognu.

“Nijedan radnik neće osjetiti tragediju”

Vlasnik Mesoprometa Hilmija Franca je zadovoljan što nije bilo povrijeđenih.

“I dalje radimo na lokalizovanju požara. Požar je pod kontrolom, ali mislim da imamo još jedno žarište koje ne smijemo da prepustimo slučaju i požar ćemo sigurno gasiti do sjutra u ovo vrijeme. Održali smo nekoliko sastanaka sa našim saradnicima, sa ljudima iz prvog ešalona, jer su drugi gasili požar, i mislim da smo se konsolidovali i mogu da kažem da ćemo ovu situaciju ubrzo prevazići. Nijedan radnik neće osjetiti ovu našu tragediju i potrudićemo se da se homogenizujemo i krenemo dalje”, kazao je Franca.

(rtcg.me)

Zahvalan je svim privrednicima koji su mu nudili pomoć.

“Počeli smo danas da radimo, a od sjutra punom parom. Nijesmo otkazali nabavke, nijesmo otkazali porudžbine. Mi imamo pogone za sve, samo da se prekomponujemo, da doradimo neke linije i nadam se da ćemo već sjutra imati na tržištu naše proizvode”, kazao je Franca i istakao da neće otpustiti niti jednog radnika.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović je stigao na mjesto požara.

Desetine vatrogasaca na terenu

Zgrada u kojoj je bila proizvodnja i sva oprema potpuno je izgorjela u požaru koji je izbio jutros oko četiri sata, a vatra je zahvatila i upravnu zgradu.

Požar je lokalizovan, a u gašenju učestvuje 11 vatrogasnih vozila i 30-ak vatrogasaca. Vatrogasnim ekipama iz Bijelog Polja pridružili su se vatrogasci iz Berana i Mojkovca, a u pomoć su pristigle i kolege iz komunalnog preduzeća.

Vlasnik fabrike Hilmija Franca kazao je Javnom servisu da će uložiti sve napore da postrojenje podigne iz pepela.

Njegov brat Faruk Franca ranije je rekao da je porodica u šoku, te da ne može da pretpostavi šta je uzrok požara.

Predsjednik bjelopoljske Opštine Petar Smolović kazao je za RTCG da u požaru nema povrijeđenih.

“Ovo je tragedija za privredni život Bijelog Polja, ali Crne Gore. Dobro je da nema žrtava i da se požar stavi pod kontrolu. Kompanija ima podršku Opštine i Vlade koji će pomoći da se umanje posljedice”, kazao je Smolović.

“Požar je prijavljen oko 4 sata. Sve raspoložive ekipe su na terenu. Materijalna šteta je ogromna. Dio požara su lokalizovali ali akcija još uvijek traje”, kazao je ranije načelnik Službe zaštite Bijelo Polje Milonja Rakonjac.

Amonijačna sala obezbijeđena, bez straha od otrovnih isparenja

Kako RTCG saznaje od pripadnika vatrogasnih službi, najveća opasnost prijetila je od vatre koja je zahvatila amonijačnu salu, zbog mogućnosti da se oslobode otrovna isparenja. Zbog toga, policija je evakuisala mašinski dio fabrike.

Načelnik bjelopoljske Službe zaštite Milonja Rakonjac kazao je Javnom servisu da su vatrogasci obezbijedili amonjačnu salu i da su koncentrisani na gašenje vatre u nepostednoj njenoj blizini.

Iz sale gdje se nalaze boce sa amonijakom ranije su se čule nekoliko eksplozija.

Radnici su iz prostorija fabrike iznesili zalihe i stvari koje nijesu oštećene, javlja reporter RTCG sa lica mjesta.

Plameni jezici dosezali su nekoliko destina metara, a dim se vidi i iz najudaljenijih djelova grada.

Za sada nema podataka o materijalnoj šteti, koja je, sudeći prema slikama sa terena, milionska.

U Bijelo Polje stigao je i predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić.

Fabrika, koja se nalazi u industijskoj zoni grada uz magistralni put Prijepolje- Bijelo Polje, zapošljava oko hiljadu radnika.

Portal RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com