PODGORICA: ,,Razbojnici u civilu sa kliještima i makazama napadaju moga supruga na njegovoj imovini…” - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Razbojnici u civilu sa kliještima i makazama napadaju moga supruga na njegovoj imovini…”

Razbojnici u civilu sa kliještima i makazama napadaju moga supruga na njegovoj imovini, čak biva i lakše povrijeđen a onda mu napakuju „Sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti„, napomenula je supruga Vanje Đurišića, Danijela, koja   čeka odluku vijeća sudija, po žalbi tužioca na kako kaže „časnu odluku sudije Miladina Pejovića da Vanju pusti na slobodu“.

„Kojeg službenog lica i koje dužnosti? To su bili nasilnici koji će odgovarati pred zakonom„, naglasila je Danijela i podsjetila na događaje koji su prethodili:

„Dan prije toga, dolazi uglađena inspektorka koja je ‘fina’ (još i pita kakvo mišljenje imamo o njoj, pošto smo na njenu šeficu Nedovićku ogorčeni jer je bagerom prije godinu dana išla na našu djecu).

Inspektorka kaže: ‘mi imamo ingerencije, ovo je javni put’.

Na pitanje, kakav je ovo posjedovni list, skice, koordinate i ostala državna dokumenta, ona ćuti, unosi sve u zapisnik, „livada i šuma, ograda, hoće da napasaju jagnjad, hronologija upisa, vlasništvo Đurišića…“, navodi Danijela i dodaje, da je inspektorka nakon toga zatražila dozvolu za „postavljanje ograde oko njihove imovine“.

„Čekajte, kako sad ovo? Ili je javno ili privatno? Odlučite se. Mi smo sve karte bacili na sto. Da vidimo vaše? Na javnom putu tražite dozvolu za postavljanje ograde oko privatne imovine?

Ostade zbunjena: ‘Ali ja moram da radim, nemojte se ljutiti’. Nema ljutnje ali morate isto tako da radite po zakonu. Potkrijepite zakonom ono što tražite od nas i donesite papire za to. Pa dobro, kaže ‘gospođa’ – ‘Maknite onda ovu žicu da mi slikamo a onda kad odemo vi ponovo sve zagradite’.

I to je taj zakon po kojem se radi u komunalnoj inspekciji? Ode ‘gospođa’ i dalje sva ‘fina i uglađena’ vidno zbunjena. Ne bi papira, ne bi ničega, ne bi ni gospođe“ više ali nakon nekog vremena napade na našu imovinu razbojnik vičući i šireći ruke sa kliještima i makazama za žicu“.

Mi se prepadosmo.

U ovoj zemlji svake malo neko kidiše, neko nastrada, kriminala je na sve strane a nedužni plaćaju.

Protestovali smo nedavno zbog toga ulicama grada, mi slobodni građani koji se osjećamo ugroženo.

Tražili smo zaštitu od države, tražili smo da se nađu odgovorni za ovakvo stanje u zemlji, tražili smo bezbjedne ulice. Tražili smo i tražićemo samo ono na što imamo pravo.

Do tada, zatvor, pritvor, hapšenja, življenje na ulici, otpor bezakonju, građanska neposlušnost.

Svemu smo naredni“, ističe Danijela Đurišić.

IN4S

1 komentar

  1. Да је ово правна држава, а не Милојебина, овдје би неко због угрожавања приватне имовине заглавио прдекану. Али, авај, црногорци љубе ланце. Тако да им је историја СВА лажна и фалсификована.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com