ŠTETA PREKO MILION EURA: Danas uviđaj nakon požara u Bijelom Polju - Volim Podgoricu

ŠTETA PREKO MILION EURA: Danas uviđaj nakon požara u Bijelom Polju

U ogromnom požaru koji je prekjuče zahvatio fabriku Mesoprometa u Bijelom Polju pričinjena je velika materijalna šteta, prema grubim procjenama mjeri se milionima eura.Prema informacijama iz kompanije Mesopromet Franca izgorjelo je preko 1500 tona mesa. Izgorjele su i najsavremenije mašine, hladnjače i upravna zgrada.

Vatrena stihija pretvorila je u pepeo prostor od oko 10 000 m2.

Kompanija koja zapošljava oko 1200 radnika značajno je oštećena. Pomoć stiže sa svih strana a formiran je i radni tim koji čine predstavnici lokalnih i državnih organa i institucija koji će raditi na saniranju štete. Požar je od juče popodne pod kontrolom.

Iz kompanije su juče poručili da će se proizvodnja nastaviti kroz neoštećene pogone i u saradnji sa drugim kompanijama, da neće biti otpuštanja i da će se u najskorijem roku krenuti u obnovu i oporavak.

Uzrok požara utvrdiće nadležni organi a uviđaj će, kako je juče novinarima kazala tužiteljka Katarina Kljajević iz ODT-a početi danas.

 

Dužina uviđaja zavisi od situacije tj. količine koncentracije toplote u prostorijama fabrike.

 

Fabriku je danas obišla i ekipa Uprave za bezbjednost hrane na čelu da Vesnom Daković. Daković uvjerava da će se na najadekvatniji i potpuno bezbjedan način ukloniti otpad. Zbog visokih temperatura bitno je blagovremeno reagovati. Za sada tragaju za adekvatnim rješenjem.

“Razmatramo sve opcije i mogućnosti kako da se ti proizvodii koji spadaju u nus proizvode životinjskog porijekla uklone. Ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste, da se sve što tamo stoji što prije zbrine i da se skloni sa mjesta gdje se nalazi iz higijenskih razloga i iz razloga javnog zdravlja. To je sada naš prioritet”, kazala je Daković.

Direkotorica Uprave za bezbjednost hrane istakla je da je fabrika Franca bila objekat kojim su se ponosili i na listi objekata odobrenih za izvoz u EU kako u dijelu klanice tako i u dijelu prerade i dijelu nus proizvoda životinjskog porijekla.

“Sada samo treba sačekati da se sve raščisti i sredi. Uvjeravam vas da će na potpuno bezbjedan način sve ukloniti i da će sa tog aspekta sve biti potpuno bezbjedno”, rekla je Daković.

Vlasnik Mesoprometa Hilmija Franca napominje da je kompletna imovina bila osigurana.

“Mi se nećemo predavati. Prerada se nastavlja”, kazao je Franca.

Vatra je juče uništila ono što se decenijama gradilo i stvaralo. Plamen se izdizao na desetine metara iznad fabrike a gust dim prekrio je veći dio grada.

 Izvor: kodex.me/PinkM

2 komentara

  1. Im no professional, but I think you just made the best point. You naturally comprehend what youre speaking about, and I can seriously get behind that. Thanks for staying so upfront and so truthful.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com