Milačić: Iza priče o rasipanju glasova stoji strah od smjene generacija - Volim Podgoricu

Milačić: Iza priče o rasipanju glasova stoji strah od smjene generacija

Prevara o navodnom rasipanju glasova od strane pojedinih opozicionara ne predstavlja njihov strah od rasipanja glasova, već strah od političke smjene generacija i mladih snaga koje smetaju njihovim decenijskim političkim monopolima, kazao je predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

“Ta prevara o rasipanju glasova pojavila se čak i na prethodnim predsjedničkim izborima gdje ni u teorijskoj ravni ne postoji rasipanje glasova, ne postoji cenzus, ali ipak smo slušali prevarantske teze o navodnom rasipanju glasova. Motiv je bio isti: strah od konkurencije, uvijen u oblande priče o rasipanju glasova”, ističe Milačić.

O navodnom rasipanju glasova iz izbora u izbore, kako je rekao, govore političari koji i sa svojim “nerasutim glasovima” nisu uradili ništa prethodnih decenija.

“Ko nas plaši rasipanjem glasova? Oni koji su u poslednjih trideset godina rasuli milione glasova. Oni koji su kao šapom stavili monopol na bavljenje politikom, misleći da su samo oni Bogom dani da predstavljaju narod. Nisu nas uplašili, jer se ne vodimo istim idealima. Ne plašimo se, jer smo različiti. Ne plašimo, jer je pred nama budućnost, a pred njima prošlost. Stoga, pozivam sve, a naročito mlade snage da se okanu starih, istrošenih lidera, koji troše našu mladost kao da su nas nečim zadužili. Mladi ljudi, nemojte više biti statisti u političkim trilerima. Ne dozvolite da vam političko učešće svode na lijepljenje plakata i dijeljenje flajera i stajanje u trećim redovima na pres konferencijama”, kazao je Milačić.

Prava Crna Gora u Podgorici, kako je rekao, nudi koncept modernog grada, ali koji brine o svojoj kulturno-istorijskoj baštini, koja se, dodaje Milačić, uništava kao dio “šireg procesa iskorjenjavanja identiteta”.

“Pozivam vas da uzmete stvar u svoje ruke, da dođete u porodicu Prave Crne Gore, i od onog koji se ništa ne pita, postanete onaj koji donosi odluke, od onog koji aplaudira, postanete onaj koji govori na skupovima, od onog koji popunjava partijske liste, do onog koji ih nosi, i, ono najvažnije: onaj koji radi ono što misli da je ispravno, a ne ono što mu kažu partijski lideri. Prava Crna Gora u Podgorici nudi koncept modernog grada, ali koji itekako brine o svojoj kulturno-istorijskoj baštini, koja se, kao dio šireg procesa iskorjenjavanja identiteta, uništava. Grad nijesu samo zgrade, grad su prije svega ljudi i njegova baština, njegova duša. Prava Crna Gora će se boriti istovremeno i za dušu ovog grada, ali i za modernost: od podizanja iz pepela Nemanjinog grada gdje je rođen otac Svetog Save, Stefan Nemanja, pa do borbe za moderna grad sa svim sadržajima dostojnim vremena u kome živimo”, zaključuje Milačić.

2 komentara

  1. I am curious to find out what blog platform you are using? I’m having some minor security problems with my latest website and I’d like to find something more risk-free. Do you have any solutions?

  2. There are actually a lot of particulars like that to take into consideration. That could be a nice level to deliver up. I supply the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up the place a very powerful factor will likely be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged round issues like that, however I am sure that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys really feel the impact of just a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com