U bjekstvu 30 osumnjičenih za ubistva - Volim Podgoricu

U bjekstvu 30 osumnjičenih za ubistva 

Crnogorski pravosudni organi raspisali su potjernice za osam osoba koje su osumnjičene da su direktni izvršioci ubistava ili pomagači egzekutora u ratu klanova.

Kao ubica Igora Mitrovića iz Bara identifikovan je Nikola Jovanović, ali ta likvidacija nije povezana sa obračunom organizovanih kriminalnih grupa. Počinioci preostalih skoro 30 ubistava u obračunu klanova i dalje su u bjekstvu.

Broj ubistava u ratu “škaljaraca i “kavčana mjesecima se drastično povećavao, a samim tim i broj nerasvijetljenih ubistava. Od skoro 30 likvidacija rasvijetljeno je svega šest. Ipak, ubice su i dalje na slobodi i izmiču pravdi.

Policija i tužilaštvo uspjeli su da rasvijetle ubistvo Miloša Šakovića iz Podgorice, kada je kao slučajna žrtva stradao i njegov sugrađanin Radivoje Jovanović. Ipak, osumnjičeni za izvršenje ovog djela Marko Jovanović i dalje je u bjekstvu.

Radeći na ovom slučaju, policija je lisice na ruke stavila braći Janku i Predragu Vukadinoviću, Kristini Brnović, Dragoljubu Ćetkoviću i Lidiji Bulatović, koji se terete da su pomagali ubici.

Istražitelji su uspjeli da rasvijetle i likvidaciju Đorđa Borete i doktora Dragana Zečevića, koji je takođe slučajna žrtva u ratu kriminalnih klanova. Ipak, osumnjičeni za ubistvo i njegovi glavni pomagači i dalje su nedostupni i za njima su raspisane potjernice. Prvooptuženi za dvostruku likvidaciju u Budvi je Vasilije Rafailović. U tom postupku okrivljeni su i Vladimir Šmanja, Ratko Vušović, Miljan Bulatović i Ivan Cicmil. Oni su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu. Pravosudnim organima dostupni su samo Bulatović i Šmanja, dok su ostali optuženi u bjekstvu i sudi im se u odsustvu.

Policija je uspjela da uhapsi i osumnjičene za ubistvo Dalibora Ćurića, koji je likvidiran u spuškom zatvoru. Zbog tog ubistva uhapšeni su Dejan Pavićević i Miloš Trbo, a direktni izršilac likvidacije i dalje nije poznat.

Policija je sklopila i mozaik likvidacije Radomira Đuričkovića, koji je ubijen na Cetinju, ali nijesu uspjeli da uhvate osumnjičene za njegovo ubistvo Vukana Vujačića (21), Igora Mašanovića (20) i Maria Miloševića (35).

Kao rasvijetljeno vodi se i ubistvo fudbalera Gorana Lenca iako Nikola Mršić, koji je označen kao ubica, i dalje uspješno izmiče organima pravde.

Crnogorskoj policiji uspio je da umakne i Srđan Popović, osumnjičeni za ubistvo Budvanina Gorana Đuričkovića, koji je zbog drugog krivičnog djela uhapšen u Austriji, a našim organima će biti izručen po odsluženju kazne u toj državi.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com