Koalicija za 21. vijek: Saniraće Orjensku ulicu u Murtovini - Volim Podgoricu

Koalicija za 21. vijek: Saniraće Orjensku ulicu u Murtovini

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, prije svega, žele da razgovaraju o ekonomiji, industrijskoj proizvodnji, privrednom rastu i razvoju, socijalnoj politici, infrastrukturi, i svemu onome što je dobrobit i budućnost kako mladih, tako i svih građana Podgorice i Crne Gore, saopšteno je iz koalicije.

“Nakon 27. maja, kao odgovorni nosioci nove vlasti u Glavnom gradu, Demokrate – GP URA u kontinuitetu će rješavati probleme građana, kako bi smo im olakšali i uljepšali život. U tom cilju, realizovaćemo brojne projekte iz oblasti saobraćaja i infrastrukture”, navodi se u saopštenju.

Jedan od projekata, tvrde, biće i sanacija Orjenske ulice u Murtovini.

“Ulica Orjenska nalazi se u Murtovini i pripada MZ Proleter. Nažalost, i ova saobraćajnića se nalazi u dosta lošem stanju. Trotoarna površina postoji, ali samo duž jedne strane ulice, dok sa druge strane imamo neuređenu površinu koja služi kao improvizovani parking. Nakon pobjede na izborima 27. maja završićemo kompletnu rekonstrukciju ove saobraćajnice.

Nakon sanacije, saobraćajnica će imati dvije kolovozne trake i trotoar sa obje strane. Takođe, obnovićemo drvored i postaviti novu rasvjetu, a na adekvatnim lokacijama biće postavljena autobuska stajališta. Uz to, projektom je predviđena izgradnja parkinga, uz obilježavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Demokrate – GP URA snažno će se zalagati za stvaranje administrativnih i materijalnih pretpostavki za razvoj putne infrastrukture u Glavnom gradu. Osim toga, Ljudi za 21. vijek zalagaće se za razvoj lokalne samouprave kako bi prva instanca za rješavanje problema i potreba građana bila opština po volji i mjeri građana”, dodaju u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com