,,Kralj” vodio Klivlend do drugog brejka, Boston se vratio sa minusa 22 - Volim Podgoricu

,,Kralj” vodio Klivlend do drugog brejka, Boston se vratio sa minusa 22

Klivlend Kavilrsi još jednom su pokazali da imaju recept za Toronto Repotorse, pa su LeBron Džejms i družina ponovo savladali kao gosti tim iz Kanade sa 128:110.

Prije početka plejof serije, sve je ukazivalo na to da Reptorsi mogu ovoga puta do kraja, i prvog finala u istoriji. Odlični Lauri i DeRozan, duboka klupa, mogućnost za rotaciju neograničena.

Sa druge strane “krnji” Boston bez nekoliko All star igrača (povrijeđenji  Irvig i Hejvurd, van stroja bili i Braun i Tais), te Klivlend Kavalirsi za koje je većina smatrala da nemaju dovoljno ni hemije ni potencijala da iznesu stvari do kraja. Obije ove ekipe imaju trenutno 2:0 u seriji.

LeBron Džejms je još jednom pokazao zašto je najbolji igrač današnjice. Gotovo da ne postoje riječi kojima može da se opiše ova sezona “kralja”. Bez propuštene utakmice u regularnoj sezoni, u plejofu igra bez stajanja, na obije strane parketa, sve to sa 33 godine.

Sinoć je još jednom demonstrirao silu sa 46 poena, 14 asistencija i 8 skokova, toliko da se proglasi za “kralja na sjeveru”.

Ovog puta imao je odličnog pomoćnika u Kevinu Lavu koji je doprinio sa 31 poenom i 11 skokova.

Odluka Lua da počinje utakmice sa Lavom na petici, za sada daje odlične rezultate.

Kod Toronta DeRozan je ubacio 24 poena, Lauri 21, Valančunas 16, ali nedovoljno da se povrate. Igleda d aje prvi meč i poraz od jednog poena ostavio trag na ekipu koja je bila prva tokom regularne sezone.

Serija se sada seli u Klivlend, ali za sada ništa dobro ne obećava za DeRozana, Laurija i družinu.

Moćni Stivensovi momci se vratili poslije minusa od 22 poena

Boston Seltiksi su još jednom pokazali da su neuništivi ove sezone, pa su tako prije selidbe u filadelfiju ponovo savladali Sikserse sa 108:103.

Vodili su Siksersi sredinom druge četvrtine i sa 22 poena razlike, ali Bred stivens još jednom pokazuje zašto je legitimni pretedent za najboljeg trenera godine.

Embid je kod Siksersa bio raspoložen za igru, ali njegovih 20 poena gube na težini, kada se vidi da je za iste morao da šutne čak 22 puta, od čega je za 3 šutirao loših 1 od 6.

Šta tek reći za  Bena Simonsa, momka kojeg mnogi vide na kraju sezone sa nagradom najboljeg rukija, koji je meč završio sa samo jednim poenom, od čega je imao samo 4 šuta tokom cijele partije.

Sa druge strane Tejtum je kod Bostona imao još jednu odličnu noć sa 21 poenom, Rozier 20 poena, Smart 19 poena.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com