NATO: Osiromašeni uranijum nije bio uzrok trajnih zdravstvenih rizika na Kosovu - Volim Podgoricu

NATO: Osiromašeni uranijum nije bio uzrok trajnih zdravstvenih rizika na Kosovu

Osiromašeni uranijum tokom sukoba na Kosovu nije bio uzrok trajnih zdravstvenih rizika, rekli su iz NATO-a povodom predloga predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković da se formira komisija za istragu posljedica NATO bombardovanja 1999. godine.

“Komitet je, na osnovu nezavisnih dokaza, došao do zaključka da osiromašeni uranijum tokom sukoba na Kosovu nije bio uzrok trajnih zdravstvenih rizika. Program UN za životnu sredinu u svom izvještaju iz 2001. godine isto tako je zaključio da lokacije sa osiromašenim uranijumom nijesu značajne po pitanju rizika po zdravlje ljudi. To su naučne činjenice”, naveo je NATO.

Gojković je danas Skupštini Srbije uputila Prijedlog o obrazovanju komisije za istragu posljedica NATO bombardovanja 1999. godine na zdravlje građana i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posljedice izazvane upotrebom projektila sa osiromašenim uranijumom.

1 komentar

  1. This could be the ideal blog page for anybody who wants to learn about this theme. You recognize so much its nearly hard to argue with you (not that I really would want…HaHa). You definitely set a new spin on the subject matter thats been written about for years. Wonderful things, just wonderful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com