Novi duvanski traži 18 radnika - Volim Podgoricu

Novi duvanski traži 18 radnika

Uprava Novog duvanskog kombinata oglasila je posljednjeg dana aprila da traži radnike za 18 radnih mjesta. Oglas traje do 7. maja, a svim zainteresovanim je ponuđen posao uz uslov probnog rada na period od šest mjeseci.

Traže pravnika, izvođača u sektoru logistike, jednog izvršioca na poslovima arhive kompanije, pomoćnog radnika na liniji proizvodnje, šefa računovodstva, glavnog knjigovođu i knjigovođu sa radnim iskustvom od 36 mjeseci.

Po dva pomoćna radnika neophodna su u magacinu i među vođama koji će operativno raditi na mašinama. Traži se još tehnolog, higijeničarka, rukovodilac službe održavanja, inženjer za održavanje, menadžer, magacioner i pomoćni kuvar.

“Vijesti” su nedavno objavile da sva jalova obećanja kompanije BMJ industries, u vlasništvu Ahmada Bkairata, koja rukovodi izgradnjom fabrike cigareta, kao i uvjeravanja potpredsjednika Vlade Milutina Simovića i predsjednika tenderske komisije Branka Vujovića o početku proizvodnje cigareta, polovinom prošle godine, pokazalo se, nakon više od godinu iščekivanja, bila su neistinita.

Prema Ugovoru o kupoprodaji akcija Novog DKP-a sa arapskom kompanijom BMJ industries, proizvodnja cigareta u Podgorici trebalo je da počne još u februaru 2017. godine. To se, međutim, nije desilo ni do danas, a prema nezvaničnim informacijama, čeka se na dozvolu Uprave carina Crne Gore za slobodnu carinsku zonu na teritoriji nove fabrike cigareta.

Vlada je na sjednici u avgustu prošle godine dala saglasnost da se osnuje slobodna carinska zona Novi duvanski kombinat. To je prostor od preko 30 hiljada kvadrata, gdje se gradi nova fabrika duvana i na kojem neće važiti određeni porezi.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com