PODGORICA: Zagoričani pozivaju vlast i opoziciju u pomoć - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zagoričani pozivaju vlast i opoziciju u pomoć

Nove presude za iseljenje iz nelegalno sagrađenih objekata u park šumi Zagorič stižu svakog dana, tvrdi predstavnik građana Radovan Jeremić, te dodaje da sada ima blizu pedeset donijetih presuda.

Jeremić ističe da građani žele da mirnim putem dođu do rješenja adekvatnog i za mještane Zagoriča, ali i za vlasnike zemljišta. Stoga će novi protesti biti krajnje rješenje, ukoliko niko ne izađe u susret građanima ovog dijela grada.

“Pozivamo novog predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine, predstavnike političkih partija i nevladine organizacije da dođu u naselje i da daju predloge za rješavanje našeg problema”, apeluje Jeremić.

On je takođe pozvao nadležne da što prije krenu sa izradom socijalnog kartona.

Izrada socijalnih kartona za vlasnike nelegalnih objekata na teritoriji Podgorice najavljena je tokom razgovora predstavnika građana iz skoro svih podgoričkih naselja sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem i predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma. Tada su predstavnici Glavnog grad i Vlade najavili da će od Ministarstva rada i socijalnog staranja zatražiti da po ubrzanom postupku urade socijalne kartoni za vlasnike bespravno sagrađenih objekata, kako bi se dobila objektivna slika o materijalnom statusu porodica.

“Nemamo informacije da se rade kartoni”, izjavio je Jeremić.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com