Home / NOVOSTI / Hronika / Crnogorac ubijen jer je bio izvor tajni o južnoafričkom predsjedniku: Znao sve o aferama zloglasnog Džejkoba Zume
Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Crnogorac ubijen jer je bio izvor tajni o južnoafričkom predsjedniku: Znao sve o aferama zloglasnog Džejkoba Zume

Južnoafrički sajt “Njuz 24” tvrdi da je crnogorski državljanin koji je danas ubijen iz vatrenog oružja na Novom Beogradu bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsjednika Južne Afrike Džejkoba Zume, ali i da je bio povezan sa Nafizom Modakom koji, kako navodi, hara podzemljem u toj zemlji.

Ovaj sajt tvrdi da je ubijeni muškarac Gorgija Gorg Darmanović bio izvor za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa “The President”s Keepers”, koja je razotkrila sumnjive malverzacije u koje je Zuma navodno bio umiješan.

“Njuz 24” navodi i da se ime muškarca ubijenog danas u Beogradu pojavilo u slučaju iznuđivanja novca u čijem je središtu Modak.

U januaru je, na sudu u Kejptaunu, tokom razmatranja Modakovog zahtjeva za kauciju u slučaju iznuđivanja, policijski pukovnik koji istražuje o tučama u klubovima, Šarl Kinear, rekao da je osoba kojoj je Modak telefonirao u Srbiji “ista ona osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja knjige “The President”s Keepers””.

Kinear je pri tom, tvrdi južnoafrički sajt, mislio na Darmanovića.

– To pokazuje u kakvim je odnosima Modak sa ljudima u južnoafričkoj vladi – rekao je tada Kinear.

Dio snimljenog razgovora koji je Modak imao, očigledno, sa Darmanovićem, emitovan je tokom razmatranja zahtjeva za kauciju koje je trajalo od polovine decembra 2017. do kraja februara 2018, navodi južnoafrički sajt.

Ranije danas, beogradski mediji su preneli da je muškarac star oko 50 godina, na koga je oko podne pucano iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, preminuo nekoliko sati kasnije u Zemunskoj bolnici.

Pucnjava se dogodila oko 12 sati u Ulici aleksinačkih rudara 3-5, nakon čega je povrijeđeni još uvek davao znake života.

Darmanović ima crnogorske papire iako je rodjen u Johanesburgu.

 

(Novosti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *