Marović tražio penziju i službenog vozača - Volim Podgoricu

Marović tražio penziju i službenog vozača

Bivši predsjednik državne zajedice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović tražio je od Republike Srbije kao pravnog naslednika SCG penziju i službenog vozača. To su privilegije koje propisuje Zakon o predsjedniku Srbije, a pripadaju bivšem šefu države, što se u ovom slučaju odnosi i na nekadašnju državnu zajednicu jer je njen pravni naslednik Srbija.

“Nijesam razgovarao s njim na tu temu. Svetozar Marović je i dalje na liječenju i nema promjena kada se radi o njegovom zdravstvenom stanju”, kazao je Begović za Dan.

Svetozar Marović bio je predsjednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora tokom njenog kratkog postojanja od februara 2003. do maja 2006. godine kada se Crna Gora otcijepila nakon referenduma o državnoj nezavisnosti.

Marović se nalazi na liječenju u Beogradu, a Crna Gora ga potražuje kao, kako je i sam priznao, šefa organizovane kriminalne grupe koja je napravila višemilionsku štetu Opštini Budva.

Kao visokopozicionirani kadar vladajuće Demokratske partije socijalista, Marović je zauzimao istaknute funkcije na republičkom i saveznom nivou, odakle je donosio ključne odluke za državu.

Za Marovićem su crnogorske vlasti raspisale potjernicu. Međutim, on je navodno na psihijatrijskom liječenju u Beogradu i nije sposoban da se odazove zahtjevu za izdržavanje zatorske kazne u Crnoj Gori zbog depresivog stanja u kome se nalazi, koje se, kako je nedavno saopštio njegov advokat Begović, graniči sa suicidnim ponašanjem.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin nedavno je zatražio od vicepremijera Srbije Nebojše Stefanovića hapšenje Marovića.

(Dan)

3 komentara

  1. This could be the appropriate blog for everyone who hopes to discover this topic. You understand much its virtually difficult to argue together with you (not that When i would want…HaHa). You certainly put a different spin on the topic thats been discussing for several years. Excellent stuff, just fantastic!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com