VUČIĆ KOD PUTINA: Prvi od državnika nakon inauguracije sa kojim će razgovarati - Volim Podgoricu

VUČIĆ KOD PUTINA: Prvi od državnika nakon inauguracije sa kojim će razgovarati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da Srbija ima veliku čast da njen predsjednik bude prvi od stranih državnika koji će vidjeti predsjednika Rusije Vladimira Putina poslije inauguracije.

“Nema stranih državnika na inauguraciji niti političara, ima ljudi pozvanih po nekom drugom osnovu. Imaćemo priliku da sa Putinom sjutra uveče razgovaramo i ono što je i mene iznenadilo, on će za nas da priredi i večeru posle sastanka i to uoči same Parade pobjede”, rekao je Vučić za RTS.

“Mislim da ćemo na Paradi biti prisutni samo premijer (Izraela Benjamin) Netanjahu i ja”, naveo je Vučić.

Istakao je da je to ogromna čast za Srbiju, što govori o iskrenim i istinskim prijateljskim odnosima između Rusije i Srbije.

Vučić je naglasio da se Srbja pokazala kao korektan partner koji, kada je Rusiji teško, “ne zabija noža u leđa”.

“Mi ne bi trebalo da zaboravimo da su nam oni beskrajno mnogo pomagali, posebno 2015. u SB UN, ali i svih ovih godina po mnogim važnim pitanjima bili su na našoj stranih i podržavali poziciju Srbije. I uvjek govorili onako kako Srbija bude mislila i o svom teritorijanom integritetu i odnosima sa Prištinom i mnogim drugim stvarima, poštovanja Dejtonskog sporazuma u BiH, Rusija je uvjek bila uz nas”, naveo je Vučić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com