Marina Jočić: Izviniću se svakom ko se osjeća uvrijeđenim ako sam pogriješila u svom komentaru - Volim Podgoricu

Marina Jočić: Izviniću se svakom ko se osjeća uvrijeđenim ako sam pogriješila u svom komentaru

Poslanica DF-a Marina Jočić poručila je da će se izvinuti  svakom ko se osjeća uvrijeđenim zbog njenog komentara da „cijela Vlada za godinu ne može pojesti jednu njegušku pršutu“.

Saopštenje Jočićeve prenosimo integralno.

Jedna obična šala, svjetlosnim godina daleko od „duhovitosti“ Šarli Ebdoa, izazavala je kod udbaških medija i provjerenih srbomrzaca pravu provalu uvreda na moj račun, potpomognutu i grubim falsifikatima.

Odmah da kažem, izviniću se svakom ko se osjeća uvrijeđenim ako sam pogriješila u svom komentaru da „cijela Vlada za godinu ne može pojesti jednu njegušku pršutu“. Bilo je za očekivati da se uvrijede proizvođači njeguške pršute, jer su pod udarom nelojalne konkurencije koja na naše tržište plasira špansku, iberijsku,  istarsku i ostale pršute, namijenjene onima sa najdubljim džepom, pa je možda ispalo da promovišem uvozne umjesto domaćih proizvoda.

Ne, uvrijedili su se Pink, Pobjeda, Ljuiđ Škrelja i Šućko Baković.

Tu se otvara veliki broj pitanja. Kako Škrelji ne smeta što u lokalnoj skupštini Ulcinja nema ni jednog pravoslavnog odbornika?! Kako je on to predsjednik administrativnog odbora Skupštine gdje se uvijek nađe njegov potpis na odluke kojima se progone srpski poslanici?

Kako se Šućko Baković nije do sada oglasio na otvoreni progon Demokratskog fronta, na ugrožavanje ljudskih prava Srba kojih u državnim organima ima na nivou statističke greške iako čine trećinu stanovništva. Da li je Baković svoju izjavu Pinku dao ko pripadnik bošnjačkog naroda, ili kao otac čiji je sin u vrhu hijerarhije u Upravi policije zadužen za kriminalitet, a kćerka savjetnica kod premijera Duška Markovića.

I jesmo svjedoci da je Bošnjačka stranka zauzela nesrazmjerno mnogo mjesta u državnoj upravi i javnim preduzećima, mnogo više nego joj po realnoj snazi pripada. Čak mnogo više nego što je svojevremeno „pokrivao“ SDP, koji je slovio za direktorsku stranku. I sada, baš kao u vrijeme koalicije sa SDP-om, DPS plaća cijenu za opstanak na vlasti, koliko god treba ministarskih i direktorskih mjesta da plati. Zato što znaju da bez 90% glasanja Bošnjaka i Albanaca za režim oni mogu biti samo opozicija i ništa više.

Ako je suditi po kvalitetu rada u Vladi, nema gorih i boljih bez obzira na vjeru i naciju. Svi su na zadatku da što više otmu od naroda i da što više zaposle svojih rođaka i prijatelja. U planu je izmišljanje novih organa uprave da bi se zadovoljili svi apetiti, posebno onih koji se zbog ekspanzije kadrova Bošnjačke stranke osjećaju uskraćenima. I sve će to građani, uglavnom najsiromašniji, da plate.

Nekolike stotine pripadnika Bošnjačke stranke su se u poslednjih pet godina iz Plava i Rožaja preselili u Podgoricu gdje su imenovani na najodgovonije državne funkcije i dužnosti kako bi vladali Crnom Gorom. Za njih i njihove porodice su ekspresno obezbjeđene plate, stanovi, prostori jer su oni kao po nekom nepisanom pravilu ona ovlaštena lica koja upravljaju sa svim državnim žiro računima usmjeravajući tako državni novac prvo za zadovoljenje svojih vlastitih potreba a ostalima šta pretekne. Režimski mediji ovom bukom žele da prikriju te činjenice, pogotovo od onih funkcionera DPS-a na čija su mjesta došli ovi ,,vladaoci” i od onih glasača DPS-a kojima se ovaj nacionalni inžinjering i ne dopada.

Ja o ovom problemu nijesam željela da ćutim i da se pravim da ga ne vidim ali ostajemo u NSD svi pri savjetu Bošnjacima koji im je nedavno u Skupštini dao Andrija Mandić – uzmite im sve što možete kada vas je već dopalo.  Oni bez vas ne predstavljaju ništa jer su ubjedljiva manjina u vlastitom narodu a vi ste u vašem većina.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com