PODGORICA: Simple minds, Josipa Lisac i Autogeni trening na City Groove festivalu! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Simple minds, Josipa Lisac i Autogeni trening na City Groove festivalu!

Engleski hip hop sastav Stereo MC's nastupiće kao zvijezde druge večeri na četvrtom City Groove festivalu koji će se održati od 1. do ‪3. juna na podgoričkom Stadionu malih sportova.

Takođe druge večeri nastupiće i legendarna Josipa Lisac, hrvatski rok bend Vatra, podgorički KIC pop hor, dok će predgrupa škotskim veteranima Simple Minds, koji sviraju posljednje večeri festivala, biti  Autogeni trening, kazao je direktor festivala, Dragan Bulajić.

Glavne zvijezde festivala Simple Minds će svirati puni koncert od 120 minuta.  Budžet ovogodišnjeg festivala je 450.000 eura

Ulaz na prvo veče festivala – noć elektronske muzike – biće besplatan. Cijena ulaznice za naredne dvije večeri će iznositi 10 eura, s tim što će za treću noć biti omogućen ograničeni broj ulaznica za fan pit zonu, koje će se prodavati po cijeni od 15 eura, napomenuo je producent Balša Vojičić.

– Prve večeri ljubitelji elektronske muzike imaće puni ugođaj i biti u prilici da uživaju u nastupima španskog producenta Daria Nuneza i italijanskog dvojca The Cube Guys, koji će biti zaduženi za dobru atmosferu prve večeri četvrtog izdanja City Groove festivala. Trodnevnu festivalsku groznicu ispod Gorice otvoriće crnogorski producent Mr Lekka – kazao je Vojičić.

Nakon Mr Lekke, publika u Podgorici imaće priliku da premijerno čuje, pravo sa Ibice – Daria Nuneza. Prepoznat kao jedan od najvećih nacionalnih DJ-eva i producenata Španije, Dario je imao prilike da nastupa u najvećim klubovima širom svijeta, a 1. juna napokon stiže i u glavni crnogorski grad. Nunez je od 20 najboljih svjetskih produkcijskih kuća dobijao nagrade za jedinstven zvuk, a čak četiri puta bio je proglašen za najboljeg producenta.

Prvo veče zatvoriće italijanski elektro duo The Cube Guys kojima će ovo takođe biti premijeran nastup u Podgorici. Čuveni po stvaranju atmosfere koja posjetioce ne ostavlja ravnodušnim, dvojac je nastao 2005. godine, a čine ga italijanski DJ-evi i producenti Roberto Intralaci i Luka Provera. Njih dvojica imaju različite stilove, ali ih je ujedinila želja da daju svoj doprinos i ostave lični pečat na internacionalnoj klupskoj sceni.

Ispred Glavnog grada, prisutnima se obratila Nela Savković-Vukčević koja je podsjetila da je City Groove “čedo gradske uprave”.

– Veoma smo ponosni na tu ideju, organizaciju i uspješnu saradnju sa agencijom. Manifestacija je izraz naše kulturne politike kojom se želi njegovati urbani muzički zvuk – napomenula je Savković-Vukčević.

Na presu je govorila i portparolka Elektroprivrede Crne Gore, Eleonora Albijanić, koja je kazala da je EPCG uz City Groove od samog početka.

– Prepoznali smo kvalitet, vjerovali smo u Dragana i njegovu ekipu i evo dočekali smo i četvrto izdanje i nadamo se da će i ove godine Stadionom malih sportova strujati neka dobra energija – kazala je Albijanić.

Jelena Radonjić-Đurković iz Crnogorskog Telekoma je saopštila da je ova kompanija drugu godinu zaredom podržala City Groove.

Četvrto izdanje City Groove festivala biće održano od 1. do ‪3. juna‬ na Stadionu malih sportova, a posljednje večeri će nastupiti škotski veterani, bend Simple minds. Program počinje svake večeri u 21 i trajaće do 02 sata nakon ponoći.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com