Univerzitet provjerava Bečićev rad - Volim Podgoricu

Univerzitet provjerava Bečićev rad

Univerzitet Crne Gore trebalo bi uskoro da otkloni dilemu strčne i laičke javnosti da li je lider Demokrata Aleksa Bečić plagirao magistarski rad. Iz te visokoobrazovne institucije Dnevnim novinama je saopšteno da je postupak utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u toku.

“Univerzitet Crne Gore je u skladu sa važećom pravnom regulativom i u granicama nadležnosti svojih organa započeo odgovarajući postupak utvrđivanja nepravilnosti u magistarskom radu mr Alekse Bečića”, navodi se u odgovoru UCG.

Ukazali su da je cjelokupni postupak, od prijave teze do odbrane rada 2014. godine, sproveden na Ekonomskom fakultetu, pred komisijom i mentorom koje je imenovalo Vijeće tog fakulteta, te da su stoga od te fakultetske jedinice tražili izjašnjenje.

“Monitoring magistarskih studija od sredine 2015. godine ustanovljen je kao jedna od nadležnosti Odbora u okviru Centra za studije i kontrolu kvaliteta na Univerzitetu Crne Gore, tako da ovaj organ, kao ni drugi organi Univerziteta, shodno tada važećoj pravnoj legislativi, nije bio nadležan ni po jednoj fazi ovog postupka. Stoga, Univerzitet Crne Gore je uputio zahtjev Ekonomskom fakultetu da se izjasni o proceduri provjere autentičnosti i sadržaju datog magistarskog rada, te da, u slučaj u utvrđivanja određenih nepravilnosti, o tome obavijesti Univerzitet”, kazali su iz UCG-a.

Iz Ekonomskog fakulteta Dnevnim novinama juče nijesu odgovorili na pitanja o formiranju komisije i eventualnom izjašnjenju o proceduri provjere Bečićevog rada.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com