Baković: Napadi na novinare podrivaju vrijednosti društva - Volim Podgoricu

Baković: Napadi na novinare podrivaju vrijednosti društva

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, najoštrije je osudio napad i ranjavanje novinarke ND Vijesti, Olivere Lakić i poručio da očekuje efikasnu reakciju nadležnih organa u otkrivanju i procesuiranju izvršioca/laca, navodi se u saopštenju Institucije zaštitnika.

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je sinoć oko 21 sat ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

“Pokušaji zastrašivanja i fizički nasrtaji na novinare težak su oblik podrivanja temeljnih vrijednosti jednog društva i negacija ljudskih prava i sloboda u njemu”, kazao je Baković.

Kako su ranije iz te institucije ukazali, nerasvijetljeni stari slučajevi ubistva i napada na novinare opterećuju napredak Crne Gore u ovoj oblasti, zbog čega je, kako navode, dodatno važno da se ovaj slučaj istraži do kraja i time pošalje poruka da nijedan oblik napada i pritiska na novinare neće biti tolerisan.

“Slobodni novinari temelj su slobodnog društva i oduvijek su bili od suštinskog značaja za njegov razvoj i napredak. Zbog toga očekujem da ova pitanja ostanu u fokusu pažnje nadležnih koji treba da insistiraju na sprovođenju svih mjera i radnji kojima se garantuju medijske slobode”, zaključuje se u saopštenju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com