NAPAD NA OLIVERU LAKIĆ: Policija traži muškarca srednje građe, visine 175 cm, proćelav… - Volim Podgoricu

NAPAD NA OLIVERU LAKIĆ: Policija traži muškarca srednje građe, visine 175 cm, proćelav…

Udarna vijest u svim kako štampanim tako i elektronskim medijima u Crnoj Gori je napad na novinarka ND Vijesti Oliveru Lakić, koja je sinoć iz vatrenog oružja ranjena ispred njenog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Policija raspolaže opisom napadača: srednje je građe, visok oko 175 cm, proćelav.

Za sada je u istrazi utvrđeno da joj je napadač prišao dok je izlazila iz automobila i iz neposredne blizine pucao u nogu. Lakić je prevezena u Urgentni centar, gdje je konstatovano da ima prostrijelnu ranu na butini i da joj život nije ugrožen.

Napad na Lakić dogodio se u jednom od najprometnijih djelova grada, gdje je u tom trenutku, u neposrednoj blizini, bilo više desetina građana. Nakon što je tanio Lakić napadač je pobjegao. Prostor oko zgrade u kojoj živi Lakić je pokriven nadzornim kamerama, u neposrednoj blizini je poslovnica Telemah, prodavnica Plantaža, a na dva kraja zgrade su ugostiteljski objekat Gurma i lokal Alpe bar.

Za sada nije poznato da li je, osim osobe koja je pucala, bilo još umiješanih u napad. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, policija raspolaže opisom napadača: srednje je građe, visok oko 175 cm, proćelav. Približio se Lakić na svega metar i ispalio projektil najvjerovatnije iz revolvera, jer sinoć tokom uviđaja nije pronađena čaura.

Žena koja se našla u neposrednoj blizini, a koja stanuje u istom ulazu u kojem je i Lakić, isptičalaje da je zvuk je bio nalik eksploziji petarde.

“Sjedjela sam na klupi sa djetetom kada se čuo zvuk sličan onom kada pukne petarda. Ne bih se ni okrenula da nijesam čula komšinicinu kćerku kako vrišti”, ispričala je ona.

Vijest da je u Podgorici ranjena novinarka Olivera Lekić prenijeli su mnogi reginalni i svjetski mediji.

Danas su napad na Lakić najoštrije osudili i predsjednici države i Skupštine Filip Vujanović i Ivan Brajović.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović najoštrije osuđuje oružani napad na novinarku Oliveru Lakić doživljavajući ga i kao napad na slobodu medija koja je jedan od važnih temelja demokratskog društva.

“Predsjednik očekuje efikasnu istragu kojom će se otkriti izvršioci i eventualni nalogodavci uz njihovo najstrožije kažnjavanje“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

I Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović najstrožije je osudio i napad na novinarku Oliveru Lakić. On je izrazio očekivanje da će nadleženi državni organi u najkraćem roku rasvjetliti ovaj slučaj.

Raniji napadi i prijetnje na Lakić

Olivera Lakic je 7. Marta 2012. godine napadnuta ispred svog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i tada je zadobila tjelesne povrede.

Policija je nakon šest dana intenzivne istrage uhapsila Podgoričanina Ivana Buškovica zbog osnovane sumnje da stoji iza napada na Lakić. On je u novembru te godine presudom Osnovnog suda osuđen na devet mjeseci zatvora. Tu odluku je potvrdilo i vijeće Višeg suda u Podgorici.

Dvije godine kasnije, pred Osnovnim sudom našao se i Danilovgrađanin Milan Grgurović zbog optužbi da se lažno prijavio da je prijetio Lakic. On je oslobođen optužbi nakon što je Viši sud dva puta ukinuo presudu i vratio na ponovno odlčivanje.

U Osnovnom sudu 2015. godine sudilo se i Milenku Rabrenoviću da je prijetnjama ugrozio bezbjednost novinarki Lakić i njenoj porodici. On je nakon dokaznog postupka pravosnažno oslobođen tih optužbi. Kako je tada navedeno u presudi, nije bilo dokaza da je Rabrenovic počinio krivično djelo za koje ga je teretila optužnica. Rabrenovića je optužni akt teretio da je prijetnje novinarki Lakić i njenoj kćerki uputio preko njene koleginice.

CdM/Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com