Vožnju hitnom platili skuplje od taksija? - Volim Podgoricu

Vožnju hitnom platili skuplje od taksija?

Za porodicu penzionera B.P. iz Bara koji je zbog jakih bolova prevezen iz centra grada do Opšte bolnice kolima hitne pomoći, uslijedio je dodatni šok kada su im tražili da prevoz plate 30 evra.

Nemili događaj je bio krajem aprila, a penzioner B.P. iznio ga je u javnost nakon što je izašao iz bolnice, sa namjerom da upozi na nedopustive pojave u društvu.

Prema njegovim riječima, supruga je platila vožnju kolima hitne 30 evra i tražila račun, koji joj, nisu dali.

“Brat i supruga su me poveli u hitnu. Bolovi su bili jaki. Ljekar u ovoj službi rekao je da moram u bolnicu te da idemo kolima hitne pomoći. Međutim, tokom vožnje hitnom rekli su nam da trebamo platiti 30 evra. Priznanicu nije dobila”, kaže penzioner.

Dodaje da je njegova supruga u bolnici negodovala jer je platila prevoz kolima hitne pomoći.

“U večernjim satima, vozač kola hitne pomoći je došao u bolnicu i vratio 30 eura. Da moja supruga nije reagovala, negodujući glasno, to bi vjerovatno tako prošlo”, kazao je on.

U Službi hitne pomoći u Baru je rečeno da se prevoz kolima hitne pomoći ne plaća za osiguranike Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

“Stranim državljanima kojima se pruži usluga u Službi hitne pomoći i koju plate mora se izadati račun”, rečeno je u ovoj službi.

2 komentara

  1. Saglasni smo da su ovakve pojave nedopustive u društvu. JZU Zavod za HMP Crne Gore na najtransparentniji način vrši naplatu svojih usluga pacijentima koji nisu hitni a pritom nisu osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje i nemaju potpisane ugovore sa Fondom, preko paragon blokova koji se ovjeravaju od strane Poreske uprave i u skladu sa zvaničnim cjenovnikom.

    Molimo penzionera B.P. iz Bara , koji navodi da mu je od strane naših zaposlen ih iz Jedinice za HMP Bar prilikom transporta zbog jakih bolova iz centra grada do Opšte bolnice naplaćeno 30 evra a da pritom nisu izdali priznanicu, da se javi i slučaj nam prijavi kako bi se ispitale okolnosti i ako se navodi pokažu kao tačni, ovi zaposleni neće više raditi u našoj službi.

    Medicinski timovi naše ustanove na sekundarni i tercijalni nivo zdravstvene zaštite transportuju pacijente sa hitnim stanjima, koji ne plaćaju naše usluge bez obzira da li su stranci ili naši državljani.

    Menadzment Zavoda za HMP Crne Gore

    1. Kolko košta kod vas jedan trpezarijski sto i ugaonu da prebacite do herceg novog? Nausput vam je utovar, tubu baru u centru blizu hitne.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com