Sud skinuo blokadu sa Marovićeve zemlje - Volim Podgoricu

Sud skinuo blokadu sa Marovićeve zemlje

Viši sud ukinuo je privremenu mjeru kojom je blokirano 9.500 kvadrata u Lučicama, vlasništvo kompanije “Property investments“ koja se povezuje sa šefom budvanske kriminalne grupe Svetozarem Marovićem.

Privremena mjera donesena je početkom 2016. na zahtjev Specijalnog tužilaštva i bila je upisana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, a izbrisana je pije dva dana.

Viši sud donio je privremenu mjeru nakon što je specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv firmi koje su povezivane sa Marovićem.

Tužioci su u okviru istrage prije dvije godine uhapsili izvršnu direktorku firme i još nekoliko osoba, zbog sumnje da su članovi budvanske organizovane kriminalne grupe, posredstvom “Property investments“, prevarili nekoliko budvanskih porodica i banke.

Iako u Centralnom registru privrednih subjekata piše da je firmu osnovala ofšor kompnija “Blunt internacional” sa Britanskih Djevičanskih ostrva, istražitelji su utvrdili da iza nje stoji Olivera Iličnić – nekadašnja savjetnica predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića.

Ilinčićeva je i bivša direktorka u firmi srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta.

Viši sud je prije dvije godine donio i privremene mjere kojim je blokirana imovina još tri firme, za koje su sumnjali da ih je osnovala Ilinčićeva.

Pod blokadom se našla i susjedna parcela od 9000 kvadrata u Lučicama, vlasništvo firme “Adriatic investments“, sestre firme “Property investments“, kao i 35.000 kvadrata zemlje na lokalitetu Velja ploča u

Budvi kojom gazduje firma “Good location properties”, te 2.500 hiljade kvadrata na samoj Bečićkoj plaži i poslovni objekat na Svetom Stefanu u vlasništvu firme “Fifth avenue“.

Na svu imovinu te tri firme i dalje je kao teret upisana privremena mjera zabrane raspolaganja i prodaje.

Država, Opština i Prva banka potražuju milione

Imovina “Property investmentsa“ je i dalje pod blokadama banke, države i Opštine Budva, zbog milionskog dugovanja.

Država je u januaru ponovo blokirala zemljišni kompleks zbog poreskog duga od 469.631 euro.

Zabilježbu poreskog potraživanja upisla je i Opština Budva, koja punih osam godine bezuspješno pokušava da naplati više od 400.000 eura.

Hipoteku je još prije 10 godina upisala i “Hipo Alpe Adria banka” na iznos od pet miliona eura, na ime kredita koji je firma uzela.

Sudski spor protiv „Property investments“ vodi i “Prva banka” za naplatu potraživanja od 2,2 miliona eura.

Vijesti

2 komentara

  1. Svetozar marovic koji je pokrao cg usro se u cg pokro narod ko kralj nikola pa pobjego van cg u italiju sa narodnim parama a narod stoka ga uzdize u nebesa pjevaju mu pjesme umjesto da mu se ispisaju i poseru na grob.svetozar lopovcina ubica i peder postace u cg svetac.e nesretna cg na sta spade jadi te vidjeli dabogda.

  2. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything such as this prior to. So nice to seek out somebody by original applying for grants this subject. realy we appreciate you beginning this up. this website is one thing that is needed over the internet, an individual after some originality. helpful project for bringing new stuff for the web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com