Za radnike Vodovoda 80 stanova po povoljnim cijenama kao dio stambene politike Glavnog grada - Volim Podgoricu

Za radnike Vodovoda 80 stanova po povoljnim cijenama kao dio stambene politike Glavnog grada  

“Za stambenu zagradu za zaposlene u Vodovodu i kanalizaciji, neto stambene površine 5.095 m2, ukupna vrijednost je oko tri miliona eura, dok će kvadrat stambenog prostora  iznositi 500,82 eura uvećan za pripadajuću stopu PDV-a” istakao je Vladan  Vučelić, direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija doo prilikom obilježavanju početka izgradnje stambene zgrade u kojoj će više od 80 porodica zaposlenih riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja. On je istakao da će radnici Vodovoda će po ovim povoljnim cijenama, koja je znatno niža od trenutne na tržištu, a nakon sprovedene  zakonom utvrđene procedure, imati priliku da učestvuju na konkursu za  rješavanje svojih stambenih pitanja.

“U komunikaciji sa poslovnim bankama dobili smo obećanje da će naši zaposleni imati više nego povoljne uslove i za otplatu stambenih kredita” istakao je Vučelić.

„Danas polažemo kamen temeljac za zgradu radnika Vodovoda, a juče smo raspisali tender za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za drugu zgradu sa odnosno 96 stanova, za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u gradskom preduzeću Čistoća. Nakon sprovođenja neophodne procedure, isto ćemo učiniti i za treću zgradu koja će biti namijenjena radnicima zaposlenim u ostalim gradskim preduzećima, a koji će biti u prilici da konkurišu za jednu od 91 stambene jedinice koliko je planirano da se izgradi. Što se te zgrade tiče, tender će biti obljavljen najkasnije do kraja maja“, istakao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

On je naglasio da je samo u mandatu ove gradske uprave opredijeljeno 30 stanova za lica u stanju socijalne potrebe,  kao i 24 stana za službenike i namještenike u Glavnom gradu. Grad je ustupio zemljište za tri stambene zgrade u cilju rješavanja stambenih potreba 288 penzionera. Učešće Glavnog grada u tom projektu je 3, 5 miliona eura i odnosi se na dodjelu tri parcele i komunalno opremanje zemljišta.

Takođe, grad je partner u realizaciji Regionalnog stambenog programa kojim je riješeno stambeno pitanje za preko 170 porodica, pripadnika najranjivije grupe stanovništa sa područja Konika.

Glavni grad je partner svima u rješavanju jednog od najvažnijih životnih pitanja, istakao je gradonačelnik Stijepović. Kako je naglasio, za potrebe rješavanja stambenog pitanja u Ministarstvu prosvjete, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu pravde, Upravi za nekretnine, Upravi policije, Savezu sindikata Glavnog grada, Javnom preduzeću „RTCG“, Zavodu za zapošljavanje, Birou rada Podgorice, Glavni grad je besplatno ustupio zemljište i oslobodio naknada za komunalno opremanje, čime smo doprinijeli efikasnijem rješavanju stambenih potreba zapošljenih u tim institucijama.

Rok za izvođenje radova, prema ugovoru je 18 mjeseci, ali mi se nadamo da ćemo uspjeti sve radove da okončamo u roku od 13 do 15 mjeseci, istakao je Dalibor Milović iz kompanije Roaming Montenegro, Nikšić, koja je izvođač radova.

Predsjednik Sindikata Đorđe Mugoša se u ime radnika Vodovoda i kanalizacije zahvalio upravi Glavnog grada i menadžementu Vodovoda koji su imali razumijevanja za  potrebe zaposlenih po svim pitanjima, posebno izražavajući zahvalnost što je jedna ovoliko značajna velika inicijativa pokrenuta od Sindikata  Vodovoda sprovedena u djelo. “Na ovaj način će veliki broj zaposlenih riješiti svoje stambneno pitanje na po vrlo povoljnim uslovima, po cijeni od 596 eura po metru kvadratnom kada je tržišna cijena preko 1000 eura po kvadratu. Takođe, izražavam i zahvalnost firmi Roming Montenegro i z Nikšića koja je ponudila veoma dobru cijenu i dala doprinos da naši zaposleni dođu do stana što je moguće povoljnije“ ocijenio je Mugoša.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com