,,Podgorica će dobiti gradsku bolnicu” - Volim Podgoricu

,,Podgorica će dobiti gradsku bolnicu”

Građanski savez donosi promjene koje će zdravstvenu brigu učiniti dostupnom, pravovremenom i najboljom mogućom za sve nas građane Podgorice, saopštila je danas dr Malka Kumro Čindrak, kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene.

Ona je dodala da će Građanski savez za promjene, odmah poslije izbora, pokrenuti sve resurse da bi izgradili gradsku bolnicu u Podgorici.

Po njenim riječima, Podgorica je jedini crnogorski grad koji nema opštu bolnicu, a ljekari i oprema KBC-Podgorica nemaju dovoljno kapaciteta da zadovolje sve potrebe građana u oblasti zdravstvene njege.

“Izgradnja gradske bolnice predstavlja obavezu čiju ćemo realizaciju započeti odmah nakon 27. maja i smjene otuđene DPS elite koja upravlja Podgoricom.”, naglasila je Čindrak.

Kazala je da umjesto brojnih promašenih projekata, finansiranja Olega Deripaske, “Primorke” ili onoga što je od građana oteto u slučaju “Carine” i drugih koruptivnih poslova, državna i gradske vlasti nisu imale namjeru da se bave pitanjem izgradnje gradske bolnice.

“Izgradnjom bolnice ćemo donijeti promjene i unaprijediti zdravstvenu zaštitu. Naš cilj su potpune promjene u zdravstvu kako bi svi građani Podgorice  imali najbolju i efikasnu zdravstvenu zaštitu. Građanski savez za promjene ima precizan plan koji pored izgradnje opšte bolnice predviđa otvaranje ambulanti i domova zdravlja na seoskom područiju u Piperima, Bratonožićima, Krusima i seoskim područijima na teritorijama opštine Golubovci i Tuzi”,  kazala Čindrak.

Rekla je i da Građanski savez za promjene u isto vrijeme planira rekonstrukciju i nabavku nove opreme za sve domove zdravlja na teritoriji Podgorice i izgradnju Doma zdravlja u City kvartu.

“Naša nova bolnica i obnovljeni i novoizgrađeni domovi zdravlja i ambulante biće posle promjena iste kao i u drugim prestonicama EU. Svi zaposleni u zdravstvu zaslužuju podršku svih građana Podgorice jer oni brinu o zdravlju nama najdražih. Zato ćemo donijeti promjene i u podršci izgradnji stanova za zadravstvene radnike.”, zaključila je Čindrak.

Vijesti

1 komentar

  1. We still cannot quite believe that I should have often be a type of staring at the important points positioned on your webblog. His dad we are sincerely thankful for your personal generosity and then for giving me possibility pursue our chosen profession path. Just right information I managed to get out of your web-site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com