Uručeni sertifikati turističkim vodičima u Podgorici - Volim Podgoricu

Uručeni sertifikati turističkim vodičima u Podgorici

Turistička organizacija Glavnog grada, u okviru RiTouR projekta prekogranične saradnje, u petak, 11. maja, organizovala je svečano uručenje sertifikata turističkim vodičima specijalizovanim za teritoriju Podgorice.

Ispred TO Podgorice, sertifikate je uručila direktorica, Tatjana Popović, koja je tom prilikom čestitala svim turističkim vodičima i izrazila zadovoljstvo zbog ogromnog interesovanja za ovu obuku.

“Nadamo se da ćemo kroz ovakav vid edukacije kadrova, specijalizacijom turističkih vodiča za područje Glavnog grada, kakve do sada nijesmo imali, dodatno doprinijeti podizanju kvaliteta pružanja usluga u Podgorici, a u konačnom i privlačenju što većeg broja turista da posjete naš grad”, zaključila je Popović.

Ispred Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, prof. dr Rade Ratković pohvalio je dobru inicijativu Turističke organizacije Podgorice i istakao kako je ovo prvi put da se u Crnoj Gori organizuje specijalizacija ovog tipa, te pozvao i ostale opštine da slijede primjer Glavnog grada.

“Zadovoljstvo nam je što smo dobili priliku da, kao vodeći u ovom poslu, učestvujemo u projektu Turističke organizacije Podgorice. Nastava je bila interaktivna, praktični rad odličan, tako da smo više nego zadovoljni rezutatima obuke”, zaključio je prof. dr Rade Ratković.

Specijalizaciju je uspješno završilo 40 licenciranih turističkih vodiča, slijedi kreiranje dvije standardizovane rute, za obilazak urbanog jezgra i okoline grada, kao i baze podataka o vodičima, a sve te informacije biće lako dostupne svim turistima koji budu boravili u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com