BLAJBURG: Mladi ustaša u crnom je prišao novinaru, a onda je završio vrlo poražavajuće (VIDEO) - Volim Podgoricu

BLAJBURG: Mladi ustaša u crnom je prišao novinaru, a onda je završio vrlo poražavajuće (VIDEO)

– Smeća jedna, nemoj mene snimat’ – dovikivali su hrvatski mladići novinarima, kako svojim sunarodnicima, tako i onima iz Slovenije, koji u Austriji prate održavanje komemoracije povodom 73. godišnjice Slučaja Blajburg.

Na skupu koji je ocjenjen kao “najveće okupljanje profašista i desničara-ekstremista u Evropi”, došlo je do koškanja nekoliko nadobudnih mladića i snimatelja koji su radili svoj posao.

– Hoćeš jedan na jedan? Je*em ti mater u pi*ku – dovikivao je momak sa hrvatskom šahovnicom na majici novinaru Index-a, piše ovaj portal.

On je bahato oduzeo novinaru telefon iz ruke, demonstrirajući silu, sve mu dok stariji muškarac iz organizacije nije prišao i “poslao ga na mjesto”. Istog trena je znatno niži klinac novinaru vratio mobilni, kao da ne zna o čemu se radi, te prestao da se šepuri.

Djelovao je vrlo poraženo i posramljeno u tom trenutku.

– Jesam li te upozorio, na području si Austrije!

– Imaš pet sekundi da se prebaciš tamo, ovo ti je posljednje upozorenje. Jedan, dva, tri, na onu stranu – rekao mu je organizator, na šta je mladić počeo da se povlači, ali i da nezadovoljno jadikuje kako “on ne smije tu da stoji, a novinar smije”.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com