HOROR NEDJELJA ZA NAMA: Upucana novinarka, preminulo dijete, majka ubila dijete, ubijena žena… - Volim Podgoricu

HOROR NEDJELJA ZA NAMA: Upucana novinarka, preminulo dijete, majka ubila dijete, ubijena žena…

U Podgorici nepoznati napadač pucnjima iz revolvera ranio novinarku ND Vijesti Oliveru Lakić, u centru glavnog grada dvije za zada nepoznate osobe napale modnog kreatora Lazara Ilića, crnogorski predstavnik na Eurosongu Vanja Radovanović nepromišljeno ispričao vic o djeci sa invaliditetom kojim je šokirao javnost, majka trogodišnjeg dječaka iz Nikšića koji je preminuo u Beogradu sumnja da su crnogorski ljekari napravili niz propusta tokom lječenja njenog sina, barska policija uhapsila Mirjanu Škrijelj zbog sumnje da je udavila svog šetomjesečnog sina, u Kotoru ubijena Ukrajinka Anastasia Lašmanova,.. Ovi tragični i zabrinjavajući događaji obilježili su nedjelju za nama, koji su odjeknuli ne samo u Crnoj Gori, već i šire.

PODGORICA: Žena preminula Kliničkom centru četiri sata nakon porođaja

U večernjim satima 8. maja ispred zgrade u kojoj stanuje u Ulici Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, iz vatrenog oružja ranjena je novinarka Vijesti Olivera Lakić. Policija traga za napadačem, u okviru istrage saslušano je vise osoba. Olivera Lakić je lakše povrijeđena i prije dva dana otpuštena je na kućno liječenje. Iz policije navode da u cilju istrage ne mogu da saopšte vise informacija. Napad na Lakićevu osudili je crnogorska i svjetska javnost. Juče je u Crnoj Gori boravio evropski komesar za proširenje Johanes Han koji se sastao sa Oliverom Lakić i poručio da je ranjavanjem novinarke nanijeta velika šteta ugledu Crne Gore.

NAPAD NA OLIVERU LAKIĆ: Policija traži muškarca srednje građe, visine 175 cm, proćelav…

U noći između 8. i 9. maja u centru Podgorice dva nepoznata muškarca napala su modnog dizajnera Lazar Ilić dok je ulazio u taksi sa dvije drugarice. Nakon napada Ilić je podnio prijavu, a ljekrsku pomoć je zatražio u Kliničkom centru Crne Gore.

PODGORICA: U Bokeškoj ulici napadnut Lazar Ilić

Četvrtak, 10. maj, svi smo s nestrpljenjem očekivali nastup Vanje Radovanovića na Eurosongu, ali se nekoliko sati uoči njegovog izlaska na scenu, pojavio snimak gdje on pričao neumjesan vic o djeci sa posebnim potrebama…  Na nastup se tada zaboravilo i na društvenim mrežama i u medijima je objavljeno nebrojeno komentara u kojima se osuđuje ovakav Vanjin gest. Bilo je i onih koji su pokušali da odbrane njegov postupak,a blo je i zahtjeva u Crnoj Gori da se Radovanović diskvalifikuje sa takmičenja. Nepromišljen, ishitren, neumjesan potez svakako će imati uticaja i na dalju karijeru Radovanovića.

IMA LI IKO DA GA ZAUSTAVI?! Još jedna “ŠALA” Vanje Radovanovića (VIDEO)

U petak, 11.maja, mediji izvještavaju da majka trogodišnjeg dječaka A.K. iz Nikšića, koji je preminuo u Beogradu, sumnja da su ljekari u Crnoj Gori napravili niz propusta i liječenju njenog sina. Zbog ovog slučaja Tužilaštvo je formiralo predmet u kome će utvrditi da li je bilo propusta ljekara.

PODGORICA: Umrlo dijete od 3 godine, gdje su bili doktori? Dnevnik majke slomiće svačije srce

Uznemirijuča vijest stiže iz Bara. Uhapšena Mirjana Škrijelj zbog sumnje da je udavila svog šestomjesečnog sina. Navodno ona je pred tužiocima priznala krivično dijelo i određeno joj je zadržavanje. Istraga će utvrditi šta je majku navelo da počini ovaj monstruozni zločin.

MAJKA PRIZNALA DA JE UBILA DIJETE: ,,Nije plakala, nije pokazivala nikakav znak žaljenja niti kajanja, nije od nas tražila ni da joj dozvolimo da prisustvuje sahrani svog djeteta”

Samo nekoliko sati kasnije iz policije javljau da je u Kotoru, u stanu u kom, je živjela ubijena Ukrajinka Anastasia Lašmanova. Nju je napadač ili više njih usmrtio sa više uboda nožem. U Kotoru je bila poznata kao trgovac nekretninama, a vodila se i kao direktorica kompanije Sea Trade, koja je prije dvije godine kupila hotel Mimoza u Tivtu. Policija traga za počiniocem ovog ubistva.

Jeziv prizor: Izbodena u svom stanu

Nimalo lijepa slika u prethodnih peta dana nije poslata iz Crne Gore. Evidentno je da društvu nedostaje prevencije, edukacije, povjerenja na svim nivoima, a nebrojeno puta najavljivanih, odlučnih akcija protiv kriminala. Zaduženja postoje, koliko se čini za sada samo na papiru.

Premijer Duško Marković je najavio da će smjenivati sve rukovodioce dok ne nađu one koji će biti sposobni da riješe kriminalne slučajeve.

S pravom cjelokupna javnost čeka koje će naredne korake nadležni preduzeti na sprečavanju nasilja, nesavjesnog liječenja, kriminala…

A dok čekamo možemo samo da se nadamo da će uznemirujućih događaja biti manje…

Izvor: CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com