PODGORICA: Predrag Popović prevozio 162 kg DROGE da zaradi 800 eura - Volim Podgoricu

PODGORICA: Predrag Popović prevozio 162 kg DROGE da zaradi 800 eura

Predrag Popović (25), kojem se na teret stavlja krivično djelo neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a koje je počinio 18. novembra prošle godine prevozeći 162 kilograma marihuane, priznao je juče krivicu za to djelo pred sudijom Višeg suda u Podgorici Predragom Tabašem.

Okrivljeni je kazao da je, zbog loše finansijske situacije i dugova koje je imao, odlučio da zaradi 700 do 800 eura na način što će, kako mu je rečeno, četiri džaka marihuane prenijeti od Kučkih Korita do Stočne pijace u Podgorici, gdje je robu trebalo da preda čovjeku iz Tuzi sa kojim je dogovorio posao. Na zakazano mjesto stigao je u pet i po ujutru, preuzeo džakove, kojih je bilo više od četiri i svojim vozilom “opel astra” zaputio se put Podgorice. Krećući se od Fundine ka naselju Masline, kako je naveo, policajac ga je zaustavljao, ali on nije stao.

“Uspaničio sam se. Strah me bilo da stanem. Išao sam pravo i želio da stignem kući misleći da će se tad sve završiti. Policija me sve vrijeme pratila. Na mostu Milenijum sudario sam se sa vozilom ‘reno megan’, kada sam i uhapšen” naveo je okrivljeni, dodajući da se kaje i da iskreno žali zbog učinjenog djela.

Njemu se na teret stavlja i krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, koje je, kako je navedeno u optužnici, počinio na način što prilikom zaustavljanja radi kontrole od strane službenika policije, na znak “STOP”, nije zaustavio vozilo, već se dao u bjekstvo.

Kako su pročitani dokazi i iskazi svjedoka, stranke u postupku pozvane su na davanje završnih riječi, u kojima je tužiteljka Maja Jovanović navela da ostaje pri navodima optužnog akta. Branilac optuženog, advokat Vlado Vuković, u završnim riječima je kazao da je njegov branjenik potpunim priznanjem pomogao da se postupak okonča u u najkraćem vremenu, te da sud uzme u obzir olakšavajuće okolnosti to što je vodio neporočan život i njegovu mladost. Sudija Tabaš presudu će izreći 29. maja.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com