OGLASILA SE ANA KOLAREVIĆ: Sve od prve do posljednje riječi predstavlja grubu neistinu - Volim Podgoricu

OGLASILA SE ANA KOLAREVIĆ: Sve od prve do posljednje riječi predstavlja grubu neistinu

Predmetni tekst, koji ne mogu nazvati novinskim, a koji je izašao u dnevnom listu “DAN”, predstavlja grubu neistinu i degutantni senzacionalizam, kazala je advokatica Ana Đukanović.

“Dan” je juče prenio izjavu Iva Đurišića koji je izjavio da je uputio pismo vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, u kojem mu, kako tvrdi, nudi konkretne dokaze o umiješanosti porodice Mila Đukanovića u aferu „Telekom”.

Reagovanje Ane Đukanović prenosimo integralno:

Predmetni tekst koji, iz poštovanja prema ulozi koju bi mediji i novinari trebalo da imaju u civilizovanom društvu, ne mogu nazvati novinskim od prvog do posljednjeg slova predstavlja grubu neistinu i degutantni senzacionalizam.

Da ste čitali Kodeks novinara/novinarki Crne Gore, vidjeli biste da kredibilitet novinara/novinarki i novinarske profesije počiva na profesionalnom poštenju, integritetu i znanju. Da ste čitali i vidjeli gore navedeno kao osnovno načelo, vjerovatno bi Vam teže palo da iskucate neistine kojima mi crtate metu.

Da ste čitali Kodeks novinara/novinarki Crne Gore, vidjeli biste da je dužnost novinara/novinarke da poštuje istinu i istrajno traga za njom, imajući uvijek u vidu pravo javnosti da zna i ljudsku potrebu za pravičnošću.

Da ste čitali Kodeks novinara/novinarki Crne Gore, vidjeli biste da su za novinara/novinarku činjenice neprikosnovene, a da je njegova/ njena obaveza da ih stavlja u pravilan kontekst i onemogući njihovu zloupotrebu, bilo da se radi o tekstu, slici ili tonu.

Da ste čitali Kodeks novinara/novinarki Crne Gore, vidjeli biste da novinari/novinarke nikada ne smiju da objave informaciju za koju znaju da je lažna ili zlonamjerna.

Da ste čitali Kodeks novinara/novinarki Crne Gore, vidjeli biste da novinari/novinarke nikada ne smiju da objave neosnovanu optužbu na račun drugih koja ima za cilj da ugrozi reputaciju tih osoba.

Da ste čitali Kodeks novinara/novinarki Crne Gore, znali biste da je Vaše višegodišnje pisanje o meni, zajedno sa ovim posljednjim tekstom, bezrazložni lični napad u produženom trajanju.

Ako već na profesionalnom i ljudskom nivou nijeste sigurni je li lijepo i umjesno objaviti gnusnu neistinu, mogli ste bar konsultovati advokata, koji bi Vam pojasnio da isto ne samo da nije lijepo, nego je protivno zakonu, Ustavu i Evropskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Pošto ne mogu ni pomisliti ono što Vi možete izmisliti, štitila sam i štitiću svoja prava koristeći sva pravna sredstva koja su mi na raspolaganju i neću ćutati ni na jedan jedini Vaš netačan navod, senzacionalizam, spinovanje i manipulaciju. Vjerujem da samo principijelnim istrajavanjem u borbi za istinu mogu zaštititi ne samo sebe, već i sve ostale koji trpe posljedice zbog Vašeg zlonamjernog postupanja.

Na mojoj strani su istina, pravda, profesionalizam, Ustav i zakon. Na Vašoj strani vidim samo neistinite tvrdnje Iva Đurišića, Vašu malicioznost i neprofesionalizam. Što li će prevagnuti, navela je u reagovanju Ana Đukanović.

2 komentara

  1. Awesome and really nice post here. I very much appreciate sites that have to do with losing weight, so this is refreshing to me to discover what you have here. Keep up the great work! how to lose weight fast

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com