Socijaldemokrate Podgorice: Rezultatima protiv predizborne malicioznosti - Volim Podgoricu

Socijaldemokrate Podgorice: Rezultatima protiv predizborne malicioznosti

Kada su u pitanju rezultati KIC-a Budo Tomović u prethodne tri i po godine, umjesto insinuacija koje potpisuje Radoje Femić, ukazaćemo na sljedeće: od 2015. godine do danas, u KIC-u je realizovano ko 1300 programa, od čega su 210 premijerni; programe KIC-a pratilo je blizu 180 hiljada posjetilaca; prvi put u KIC-u su pokrenuti – kurs Crnogorsko oro, MAKADO, Crnogorska amaterska scena – CAS, KIC Škola retorike, Regionalni književni festival ‘’Literitorija’’, prvi KIC-ov teatar poezije – ’’Glasovi lavirinta’’, Škola kreativnog pisanja i mnogi drugi”, navodi se u reagovanju Snežane Burzan i Nebojše Burzanovića, kandidati za odbornicu i odbornika na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu”.

“Što se tiče sadržaja za djecu i mlade, koje pominje dotični, pokrenut je i projekat Forum mladih pisaca KIC-a, koji je do sada izdao nekoliko zbornika radova. Osim toga, KIC je suorganizator Festivala folklora djece i mladih “Skoči kolo da skočimo” i Međunarodnog festivala lutkarstva, dok je premijerno u produkciji ustanove odigrana i predstava ‘’Kaška’’, sa tematikom iz  života i tradicije Roma,  a u kojoj osim polaznika DODEST-ove radionice glume, igrali i mladi Romi. U KIC-u se redovno igraju predstave Gradskog pozorišta i realizuju programi JU Dječiji savez. KIC je domaćin dječijeg hora Zvjezdice, polaznicima DODEST-ove Pozorišne radionice, kao i škole glume Studentski teatar.”

Burzan i Burzanović navode da je od novembra 2016. godine KIC dobio biblioteku na otvorenom od tima Culture Corner portala i NVO-a Kutak.

“Od tada je puno znanih i neznanih građana doniralo ili mijenjalo svoje knjige za neku iz biblioteke. Prije nekoliko dana nepoznati darodavac ili darodavci ostavili su sugrađankama i sugrađanima na upotrebu oko 40 naslova beletristike, djela klasične literature, brošura i časopisa na čemu im se još jednom zahvaljujemo. Izuzetno smo ponosni i na činjenicu da KIC ostvaruje kontinuiranu saradnju sa oko 100 nevladinih organizacija.”

Navode i rezultate Narodne biblioteke Radosav Ljumović.

“Od 2015. godine, rast je broja upisanih korisnika od 15 procenata, broja posjeta biblioteci od oko 23 procenta i broja pozajmljenih publikacija za oko 25 procenata u odnosu na 2014. godinu (preko 27 hiljada). Raznim vidovima nabavke, tokom prethodnog perioda, pribavljeno je 14.884 publikacija; kupljeno je 5.421 knjiga i 1.802 periodične publikacije. Kompjuterska baza podataka je uvećana za 6.416 novih zapisa. Prestrukturirano je preko 178.000 jedinica bibliotečke građe. Biblioteka je samostalno ili u saradnji sa drugim institucijama, organizovala 194 različitih književnih, kulturnih, naučnih, obrazovnih i drugih manifestacija. Organizovanjem programa na platou ispred Biblioteke, u ljetnjem periodu, darovan je našem gradu još jedan prepoznatljiv prostor za raznovrsne sadržaje.”

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com