Dašić je ponovo u igri: Basket se u Podgorici igrao na svakom ćošku - Volim Podgoricu

Dašić je ponovo u igri: Basket se u Podgorici igrao na svakom ćošku

Vladimir Dašić, nekadašnji košarkaš Budućnosti, Real Madrida i mnogih klubova, te dugogodišnji reprezentativac Crne Gore nastupiće na ovogodišnjem turniru u basketu „3 na 3“, koji se 19. maja igra u Njegoševom parku. 

  „Izašao sam iz povrede, nisam aktivan, pa kada su me zvali drugovi odlučio sam da prihvatim, da provjerim sebe i vidim koliko mogu. Igra se u našem gradu, gdje se nekada basket igrao bukvalno na svakom terenu, gdje je svaki kvart imao svoje igralište, a sada se teško možemo skupiti, pa rekoh – što da ne! Mislim da će biti sjajno.

Nekada jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša ne smatra da će biti lako u subotu.

„Naprotiv, znam da će biti teško, da ima sjajnih igrača. Basket „3 na 3“ je odlična igra, jer i neko ko nije bio vrhunski košarkaš može da ostvari vrhunski rezultat. Malo sam se udubio u tu igru, sada je sve to dobilo na značaju, jer je igra „3 na 3“ postala olimpijska disciplina, kao u tenisu sakupljaju se bodovi, igraju mastersi, dosta se putuje, sreću se nekadašnji rivali sa košarkaških terena… Čak sam i igrao na jednom turniru u Zagrebu, bilo je dosta bivših košarkaša.

Sa samo 30 godina, Dašić se nada da nije rekao posljednju riječ u profesionalnoj košarci.

„Za mene je još rano da se potpuno posvetim basketu, ovo je izuzetak. Mislim da još mogu da igram na profesionalnom nivou, a kada završim tu karijeru, onda ću se rado posvetiti igri „3 na 3“. Uostalom, draž basketa i jeste da ga mogu igrati i stariji ljudi“, zaključio je Dašić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com