Početna » PG VODIČ » Dašić je ponovo u igri: Basket se u Podgorici igrao na svakom ćošku

Dašić je ponovo u igri: Basket se u Podgorici igrao na svakom ćošku

Vladimir Dašić, nekadašnji košarkaš Budućnosti, Real Madrida i mnogih klubova, te dugogodišnji reprezentativac Crne Gore nastupiće na ovogodišnjem turniru u basketu „3 na 3“, koji se 19. maja igra u Njegoševom parku. 

  „Izašao sam iz povrede, nisam aktivan, pa kada su me zvali drugovi odlučio sam da prihvatim, da provjerim sebe i vidim koliko mogu. Igra se u našem gradu, gdje se nekada basket igrao bukvalno na svakom terenu, gdje je svaki kvart imao svoje igralište, a sada se teško možemo skupiti, pa rekoh – što da ne! Mislim da će biti sjajno.

Nekada jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša ne smatra da će biti lako u subotu.

„Naprotiv, znam da će biti teško, da ima sjajnih igrača. Basket „3 na 3“ je odlična igra, jer i neko ko nije bio vrhunski košarkaš može da ostvari vrhunski rezultat. Malo sam se udubio u tu igru, sada je sve to dobilo na značaju, jer je igra „3 na 3“ postala olimpijska disciplina, kao u tenisu sakupljaju se bodovi, igraju mastersi, dosta se putuje, sreću se nekadašnji rivali sa košarkaških terena… Čak sam i igrao na jednom turniru u Zagrebu, bilo je dosta bivših košarkaša.

Sa samo 30 godina, Dašić se nada da nije rekao posljednju riječ u profesionalnoj košarci.

„Za mene je još rano da se potpuno posvetim basketu, ovo je izuzetak. Mislim da još mogu da igram na profesionalnom nivou, a kada završim tu karijeru, onda ću se rado posvetiti igri „3 na 3“. Uostalom, draž basketa i jeste da ga mogu igrati i stariji ljudi“, zaključio je Dašić.

Check Also

PODGORICA: Turnir u basketu, očekuju vas vrijedne nagrade

Turnir u košarci za igrače do 19 godina održaće se u Podgorici, 16 septembra sa ...

PODGORICA: Danas u Njegoševom parku turnir basketa “3na3”

Podgorica je danas, od 16 sati, domaćin turnira basketa “3na3”, sporta koji će od Tokija ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *