Evo kada će pitanje vjerskih škola biti riješeno - Volim Podgoricu

Evo kada će pitanje vjerskih škola biti riješeno

Vlada Crne Gore obavijestila je ombudsmana Šućka Bakovića da će pitanje organizacije obrazovnih programa u vjerskim školama na cjelovit način urediti posebnim propisom, odnosno zakonom o slobodi vjeroispovijesti, koji će biti utvrđen do kraja godine, saznaje Pobjeda.

“Rečeno je da će ovo pitanje riješiti posebnim propisom, odnosno zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Zaštitnik će svakako pratiti dalja postupanja u vezi sa ovim predmetom”, rekli su iz kancelarije ombudsmana.

Ombudsman je sredinom februara, po sopstvenoj inicijativi, formirao predmet i otvorio istragu, kako bi provjerio rad vjerskih škola u Rožajama, nakon što su mediji objelodanili da tamo postoje sporne škole koje nesmetano djeluju, a to je potvrdio i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić koji je tražio i reakciju nadležnih.

Kada je zaštitnik ljudskih prava i sloboda ustanovio da je evidentno da za rad Srednje vjerske škole Ženska medresa, koja je istureno odjeljenje “Gazi Isa Begove medrese” iz Novog Pazara i vjerske predškolske ustanove “Reuda” u Rožajama ne postoji pravni osnov, izradio je preporuke za Vladu da poboljša stanje u ovoj oblasti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com