Home / NOVOSTI / Društvo / Gradi se nova škola

Gradi se nova škola

Tender za izbor izvođača radova na totalnoj rekonstrukciji objekta “Vojno Selo“ u Plavu, koji je područna jedinica osnovne škole “Hajro Šahmanović“, objavljen je juče.

 “Procijenjena vrijednost radova je 150.000 eura i radiće se totalna rekonstrukcija“, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Objekat nije u funkciji, a na ovaj način se stvaraju uslovi da djeca ovog kraja ponovo pohađaju školu u naselju i širi se mreža školskih ustanova.

” “Vojno Selo“ je neposredno prije zatvaranja imalo 23 učenika, a nakon rekonstrukcije očekuje se veći broj djece“, naglasio je ministar.

Rok završetka je oko tri ipo mjeseca od dana početka radova. U tom smislu, očekuje se da škola bude spremna za septembar, ukoliko tenderske procedure budu tekle planiranim tokom.

“„Obećali smo da ćemo raditi ulagati u škole u ovom dijelu Crne Gore. Ništa što smo do sad rekli nije bilo deklarativno, pa ni ovo obećanje. Vjerujemo da će ovakvi i slični projekti doprinijeti oživljavanju sjevera. Sva naša djeca moraju imati iste uslove za rast i razvoj. To je imperativ i zato ćemo u krajnjem i sredstva iz Fonda za kvalitet i talente usmjeravati velikim dijelom upravo u škole na Sjeveru“, zaključio je Šehović.

Očekuje se da se narednih dana stvore preduslovi za objavljivanje tendera i za još dvije veće investicije: sportski poligon u školi „Hajro Šahmanović“ u Plavu vrijedan nešto manje od 250.000 eura i sportski poligon u školi “Džafer Nikočević“ u Gusinju vrijedan preko 250.000 eura. Poligon u Gusinju se radi sa Fondacijom Gusinje.

Izvor: 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com