Milačić: Mugoša aplauzima na mitinzima DPS-a kupuje slobodu - Volim Podgoricu

Milačić: Mugoša aplauzima na mitinzima DPS-a kupuje slobodu

Pojavljivanje bivšeg gradonačelnika, ali i aktuelnog pokajnika Podgorice, Miomira Mugoše, na predizbornim tribinama pokazuje više stvari:

 

Prvo, mladi Ivan Vuković, bratanić Miška Vukovića, predstavlja običnu ikebanu za jednokratnu upotrebu u ovom procesu, iako je postavljen u namjeri da pokaže kako se DPS tobože podmlađuje.

Drugo, DPS i njen lider, u maniru Koza Nostre, tjeraju one kojima sude i kojima će presuditi, da mirno sjede i aplaudiraju onima koji im spremaju političku omču i nestanak.

 

Treće, ali i najvažnije: Mugošino pojavljivanje potvrđuje tezu koju cijeli grad zna – Podgorički odbor DPS-a je u dubokoj klanovskoj zavadi, s kojom mladi Miškov bratanić, očito, nije kadar da se nosi, pa je poslat i stari specijalac Mugoša, da pokuša da ugasi požar, koji je njega odavno zahvatio.

 

U konačnom, Mugošino pojavljivanje savršeno ilustruje dramatičnu situaciju u našem korumpiranom društvu. Umjesto da čovjek koji se tereti za pronevjeru državnog novca, državnog zemljišta, namještanja tendera,  sumnjivu dodjelu državnih stanova – sjedi i priprema svoju odbranu, on ide od mitinga do mitinga DPS-a i pokajnički aplaudira Milu Đukanoviću, u nadi da će mu ovaj oprostiti.

 

Prava Crna Gora, sa druge strane, nudi potpuno novu kulturu politike, neistrošenu generaciju političara, koji će se do kraja uhvatiti u koštac sa svim nepočinstvima prethodne vlasti, hrabro i stručno, uz to fokusirajući se na probleme običnog čovjeka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com