Osnovan Plivački vaterpolo klub Budućnost - Volim Podgoricu

Osnovan Plivački vaterpolo klub Budućnost

“Nema razvijenog podgoričkog sporta, bez razvijene bazične sportske infrastrukture,  a upravo ovakvim potezima doprinosimo poboljšanju uslova za bavljenje sportom, pogotovu u najmlađem uzrastu. Znam koliko su stanovnici svakog grada u kome sam imao prilike da igram, od Kotora i Herceg Novog, preko Napulja, do Beograda i Dubrovnika, bili uzbuđeni oko uspjeha svojih timova i koliko su bili ponosni što su dio jednog probranog elitnog društva. Smatram da i građani Podgorice, kao našeg glavnog grada, zaslužuju isto.
Otvaranjem ovog kluba, djeca će dobiti priliku da se uz kvalitetan trening  bave sportom,  a njihovi roditelji imaće mir, znajući da su im djeca na sigurnom mjestu, u pravim rukama” rekao je danas ministar sporta Nikola Janović na svečanosti povodom osnivanja Plivačko i vaterpolo kluba Budućnost Podgorica.

????????????????????????????????????

„Ponosan sam na rezultate koje je Ministarstvo sporta postiglo proteklih godinu i po, zahvalan između ostalih  i gradskoj upravi Podgorice na izuzetnoj  saradnji” zaključio je Janović.

Odbor direktora privrednog društva “Sportski objekti” donio je Odluku o osnivanju Plivačkoi vaterpolo kluba Budućnost  Podgorica, održana je i Osnivačka Skupština, na kojoj je donijet Statut, Plan i Program rada kluba u narednom periodu, te imenovan trener kluba sa licencom VPS CG. Za predsjednika Skupštine kluba imenovan je ugledni sportski radnik elektro inženjer Ratko Stijepović.

Gradski Plivački i Vaterpolo klub ’’Budućnost’’, u okviru kompleksa gradskih bazena raspolaže sa svim sadržajima koji omogućavaju održavanje treninga i takmičenja svih selekcija koje će raditi u Klubu.

“Takođe, Plivačkom i vaterpolo klubu Budućnost, “Sportski objekti” su, u cilju razvijanja plivačkog i vaterpolo sporta u Glavnom gradu, stavili na raspolaganje svu potrebnu opremu i rekvizite, za obavljanje trenažnog procesa i takmičenja, koji u potpunosti ispunjavaju međunarodne sportske standarde. U okviru SC “Morača” i Gradskih bazena, Plivački vaterpolo klub ’’Budućnost’’ će imati na raspolaganju i potrebni kancelarijski prostor” najavio je predsjednik Plivačko vaterpolo kluba Budućnost Podgorica, Vesko Lekić.

Po njegovim riječima, Gradski bazeni  tokom cijele godine imaju ulogu javnog kupališta, i predstavljaju atraktivno i omiljeno mjesto za odmor i rekreaciju naših sugrađana, posebno mladih, među kojima sigurno postoji potencijal da budu uspješni takmičari u plivanju i u vaterpolu. Sada su se stvorili svi predulosvi da se taj talenat pretoči u klub koji s ponosom nosi ime Budućnost.

“Crna Gora će od 27. maja do 1. juna 2019. godine biti domaćin 18-ih Igara malih zemalja Evrope multisportskog događaja, koji će okupiti takmičare iz evropskih zemalja. Sva plivačka takmičenja biće održana na olimpijskom bazenu u Podgorici, i to će biti još jedan podstrek za članove našeg Kluba, da uzmu aktivno učešće u pripremi i organizaciji jedne ovakve prestižne sportske manifestacije” najavio je Lekić.

On je dodao da je u kompleksu bazena do sada su održane značajne međunarodne sportske manifestacije, kao što su svjetska liga u vaterpolu i Međunarodno takmičenje “Montenegro open”.

Gradski bazeni su sportsko rekreativni kompleks u okviru SC “Morača”, izgradjeni 2009. godine. Kompleks se sastoji od otvorenog olimpijskog i zatvorenog vaterpolo bazena, na kome su radovi na natkrivanju završeni u martu ove godine. Bazeni su opremljeni u skladu sa savremenim standardima, tako da pružaju vrhunske uslove za trenažni proces i održavanje najvećeg nivoa takmičenja u plivanju i vaterpolu. Za izgradnju kompleksa bazena u okviru SC “Morača”, Glavni grad je uložio preko 7.000.000,00 eura. Navedene aktivnosti su potvrda da Rukovodstvo Glavnog grada i te kako ispunjava svoja data obećanja.

2 komentara

  1. You are not the average website article writer, gentleman. You certainly have got some thing powerful to increase the net. Your own style is really robust that you could almost pull off being a negative article writer, yet you’re even amazing at articulating what you have to point out. Keep in the great work gentleman!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com