Osudjenici rade u podgoričkom Domu zdravlja - Volim Podgoricu

Osudjenici rade u podgoričkom Domu zdravlja

Od 272 osuđenih na društveno koristan rad u Crnoj Gori, čak njih 212 je radilo u osnovnim školama, podgoričkom domu zdravlja, barskoj opštoj bolnici, Crvenom krstu, bjelopoljskom Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i Agenciji za stanovanje.

Podatke je saopštili Ministarstvi pravde, uz podsjećanje da je 2017. najviše Podgoričana (47) radilo u nekom od preduzeća i ustanova koje imaju memorandum sa resornim ministarstvom.

I 33 osudjenih Nikšićana je društveno korisnum radom odužilo dug, slijede 22 Beranca, 18 Barana, 17 Novljana, 16 Cetinjana, 11 Bjelopoljaca, po osam Ulcinjana, Budvana i Plavljana, šest Danilovgrađana, pet Kotorana, četvoro iz Mojkovca, troje iz Andrijevice i po jedan Plužinjanin i Rožajac.

Prema zakonu rad u javnom interesu ne može biti kraći od 60, niti duži od 360 sati, i određuje se za vreme koje ne može biti kraće od 30 dana, niti duže od šest meseci, uz najviše 60 radnih sati u toku jednog meseca.

Zakonom je takođe predviđeno da osuđenici koji su zaposleni obavljaju rad u toku slobodnog vremena, a nezaposleni u bilo koje vreme.

U slučaju da osuđenik ne izvrši deo ili sve sate rada u javnom interesu, kazna mu se zamenjuje zatvorskom. U tom slučaju svakih započetih 60 sati rada u javnom interesu zamenjuje se kaznom zatvora u trajanju od mesec dana.

Rad u javnom interesu ne može biti kraći od 60, niti duži od 360 sati, i određuje se za vrijeme koje ne može biti kraće od 30 dana, ni duže od šest meseci, uz najviše 60 radnih sati u toku jednog mjeseca.

Zaposleni obavljaju rad u toku slobodnog vremena, a nezaposleni u bilo koje vrijeme.

U slučaju da osuđenik ne izvrši dio ili sve sate rada u javnom interesu, kazna mu se zamjenjuje zatvorskom. U tom slučaju svakih započetih 60 sati rada u javnom interesu zamjenjuje se kaznom zatvora u trajanju od mjesec dana.

1 komentar

  1. One other issue is that if you are in a circumstances where you will not have a cosigner then you may really want to try to exhaust all of your money for college options. You will find many funds and other scholarships or grants that will offer you funding that can help with college expenses. Thanks alot : ) for the post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com