PODGORICA: Autobuski i taksi prevoz za sada neće poskupiti - Volim Podgoricu

PODGORICA: Autobuski i taksi prevoz za sada neće poskupiti

Autobuski prevoznici Crne Gore i taksisti iz Podgorice neće podizati cijene svojih usluga, uprkos povećanju litra benzina za šest centi.

Posljednje povećanje od šest centi samo je jedno u nizu opterećenja prevoznika u poslednjih pola godine.

Početkom godine povećan je PDV, a sa njime i cijena benzina u startu.

Cijena benzina uvećana je za 13 centi po litru, a eurodizela za sedam centi. Cijena benzina od 1,41 euro po litru dostigla je nivo sa početka 2012. godine.

Predsjednik Udruženja prevoznika Crne Gore Veselin Salamadija za Dan je kazao da uprkos novom povećanju cijena benzina, neće doći do korekcija cijena karata.

“Većina autobuskih prevoznika koristi naftu, pa nas ovo poskupljenje benzina nije pogodilo. Međutim, tržište je nestabilno i najavljuju se moguća nova povećanja cijene goriva. Pratićemo svakako cijene goriva, ali zasad, autobuski prevoznici neće povećavati cijene karata”, rekao je Salamadija.

Vlasnik taksi udruženja Red lajn iz Podšrice Željko Rubežić navodi da još ne znaju hoće li povećavati cijene usluga.

“Čekamo odluku Opštine da odredi minimalnu i maksimalnu cijenu po kilometru. Mislim da će to biti u septembru. S obzirom na to da uskoro počinje sezona i da će manje ljudi biti u Podgorici, sumnjam da će doći do korekcije cijena do septembra. Na naftu je 95 odsto taksi vozila, ali u slučaju novog skoka cijena goriva pitanje je koliko će taksiranje biti isplativo. Pratićemo cijene, jer u slučaju novog rasta, moguće je da dođe do korekcija”, naveo je Rubežić.

Predsjednik strukovnog Sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović je rekao da je realno očekivati da taksi usluge poskupe, ali da se to neće desiti.

“Ako dignemo cijene, onda smo tek u problemu, jer nećemo imali posla. Prisiljeni smo da vozimo u sadašnjim uslovima, bolje je i tako nego da ne radimo”, rekao je Pavlović.

Ukazao je i da nema reda u taksi prevozu, jer se cijene taksi usluga po kilometru kreću od 30 centi u Podgorici do sedam eura u Budvi.

(Dan)

1 komentar

  1. Thanks for your article. I would like to say that a health insurance agent also works for the benefit of the particular coordinators of a group insurance policies. The health insurance professional is given an index of benefits wanted by an individual or a group coordinator. Exactly what a broker will is search for individuals and also coordinators which in turn best go with those wants. Then he shows his recommendations and if both parties agree, the particular broker formulates a contract between the two parties.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com