Podgoričanin osuđen na osam mjeseci zatvora - Volim Podgoricu

Podgoričanin osuđen na osam mjeseci zatvora

Podgoričanin Bojan Markuš (27) osuđen je na osam mjeseci zatvora u procesu u kome je optužen da se lažno predstavljao kao policajac, zaustavljao i pretresao svoje sugrađane.

Markuš je na suđenju tvrdio da mu je policajac Tomislav Todorović (48) prodao svoju službenu legitimaciju za 300 eura.

Todorović, međutim, tvrdi da to nije tačno, da mu je Markuš ukrao legitimaciju, te da nikada ne bi pretpostavio da će on to učiniti.

Markuš je, u svojoj odbrani, priznajući da je falsifikovao ispravu i lažno se predstavljao, istakao da ni u policiji, ni u tužilaštvu nijesu željeli da konstatuju to da je službenu legitimaciju kupio od policajca, navodeći da su htjeli da zaštite Todorovića od odgovornosti.

Markuš se tereti da je u avgustu 2016. godine prepravio službenu legitimaciju policajca Todorovića, na njoj nalijepio svoju fotografiju, i svoje ime, a potom je koristio. Optužen je da je u martu 2017.godine ušao u poslovnicu Societe Generale banke i tražio podatke o S. M, zaposlenom u toj banci.

Nekoliko dana kasnije – 6. aprila,optužen je da je u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, zaustavio D.M.  i trojicu maloljetnika, tražio im lične karte i pretresao ih. Isto je, prema optužnici, uradio i 20. aprila na Skalinama.

Na teret mu se stavlja krivično djelo falsifikovanje isprave i lažno predstavljanje.

Vijesti

1 komentar

  1. Wow, awesome weblog layout! How lengthy have you ever been running a blog for? you make blogging look easy. The total glance of your web site is excellent, as smartly the content!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com