Zbog nedozvoljenih predmeta kažnjena 102 osuđenika - Volim Podgoricu

Zbog nedozvoljenih predmeta kažnjena 102 osuđenika

Tokom prošle godine Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je 444 disciplinskih postupaka protiv zatvorenika i pritvorenika, dok je istim izrekla 364 disciplinske mjere, od kojih su najčešće upućivanje u samicu i uskraćivanje pogodnosti, dok je 56 zatvorenika oslobođeno disciplinske odgovornosti.

Kako se navodi u Izvještaju o radu i stanju u upravnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva pravde, najčešći disciplinski prekršaj koji su počinili zatvorenici i pritvorenici je posjedovanje nedozvoljenih stvari i predmeta što se deselio u 102 slučaja.

Kako navodi izvor iz ZIKS-a, u pitanju su uglavnom mobilni telefoni i punjači, koji su pronalaženi prilikom pretresa u sobama osuđenika i pritvorenika.

Kako ističe, mobilni se uglavnom unose putem tehničkih uređaja koji se dostavljaju zatvorenicima i pritvorenicima, mada postoji i osnovana sumnja da neko od zaposlenih takođe nezakonito dostavlja mobilne. Tako je prošle godine u jednom frižideru pronađeno čak 14 mobilnih telefona.

Osim telefona, tu su i druge zabranjene stvari tipa opojnih droga, tableta, steroida i slično koji se unose putem posjeta rodbine zatvorenika, i to skrivanjem nedozvoljenih stvari, ušivanjem u posebnim šavovima garderobe, u knjigama, u tehničkim uređajima.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com