Brankica je OMILJENA učiteljica, NIKADA ne daje loše ocjene! - Volim Podgoricu

Brankica je OMILJENA učiteljica, NIKADA ne daje loše ocjene!

Nastavnica hrvatske nastave u Tivtu i Kotoru Brankica Vrbat omiljena je učiteljica četrdesetak učenika u Boki.

Brankica u Kotoru živi već dvije godine, gdje u Osnovnoj školi “Njegoš“ i “Drago Milović“ u Tivtu predaje hrvtski jezik i kulturu.

Rođena je u Trogiru gdje je završila osnovnu i srednju školu, a na Filozofskom fakultetu u Splitu magistrirala je hrvatsku književnost.

Konkursom resornog Ministarstva Hrvatske, Brankica je došla na mjesto učiteljice hrvatske kulture, a kako kaže za Skala radio, djeca iz Boke Kotorske su vaspitana i o njima ima samo riječi hvale.

“Uz razgovor, druženje često i igru, a posebno putovanja i ekskurzije lakše se uči i savladava gradivo. To nije samo suvoparno prenošenje znanja već se učenicima organizuju razna takmičenja”, priča učiteljica Brankica.

Nastava hrvatskog jezika je fakultativna, odnosno izborna i biraju je djeca koja imaju veze sa Hrvatskom.

Nastavu hrvatske kulture, naravno, mogu pohađati i oni koji nijesu Hrvati, to jest svi oni koji žele da nauče nešto više o hrvatskom jeziku, kulturi, prirodnoj i kulturnoj baštini.

Časovi nastavnice Vrbat su specifični i zanimljivi i u njima nema klišea niti stereotipa. Takođe, uz školski plan i program nastavnica Brankica svojim đacima priča i o etici i moralu.

“U mojoj nastavi nema ocjena, pa se tako ne mogu kazniti lošom ili nagraditi dobrom ocjenom. Moj motiv je ljubav prema ovoj nastavi u kojoj se razvija međusobno povjerenje i drugarstvo. Đacima postajem njihov prijatelj baš kao što su i oni moji, trudeći se da im priđem onim normalnim ljudskim pristupom, na način na koji svaka individua zahtijeva posebno. Želim da nešto nauče, ali prije svega želim da budu dobri ljudi“, poručuje Brankica.

Srećna je i zadovoljna što radi u Boki Kotorskoj u kojoj su je ljudi primili otvorena srca i bez razlika, vjerskih, nacionalnih ili bilo kojih drugih.

“U Kotoru se osjećam kao u svom Trogiru”, poručuje divna učiteljica.

Skala radio

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com