Home / NOVOSTI / Društvo / KOVAČEVIĆ O INCIDENTU: Lako se iz fotelje praviti pametan, Hrapović da ponudi ostavku
Zorica Kovačević

KOVAČEVIĆ O INCIDENTU: Lako se iz fotelje praviti pametan, Hrapović da ponudi ostavku

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević za CdM kaže da je nakon skandala sa zamjenom bebe u Kliničkom centru ponudila ostavku, ali tvrdi da je odgovornost i na minsitru zdravlja Kenanu Hrapoviću, te da svi u lancu moraju jednako da odgovaraju.

“Lako se iz kancelarije praviti pametan. Ovo je veliki sistem koji radi 24 sata. Ne treba niko da me uči šta treba da radim. Odlično poznajem svoje obeveze i odgovornosti. Ako treba da odgovaramo, onda će sistem odgovornosti doći do mene, ali i do ministra”, ispričala je Kovačević za CdM.

Ona je za CdM rekla da je informaciju o preduzetim mjerama po ovom slučaju proslijedila ministru Hrapoviću.

“Koliko čujem, na Vladi nije bilo ni riječi o tome. On je trebalo da Vladu danas na sjednici upozna sa situacijom i da Vlada kaže da li trebamo da sa ovih pozicija idemo on i ja.  Ja sam mu informaciju poslala da bi ovo pitanje bilo na dnevnom redu. Sa situacijom sam upoznala i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića”, tvrdi direktorica Kliničkog centra.

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore KCCG, povodom propusta kada je došlo do zamjena beba u Odjeljenu za terminsku novorođenčad, pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre jer osnovano sumnja da se radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu. Razriješena je načelnica Odjeljenja i glavna sestra.

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se do sada nečuvena situacija – sa majkom je otpuštena tuđa beba.

“Ne smiju se ovakve greške dešavati. Nama je čudno da se ovo moglo desiti. Ovo je skandal nezapamćen u istoriji cnogorskog zdravstva.  Mi pokušavamo da radimo najbolje što možemo. Radimo pod ogromnim pritiskom javnosti. Nikada na takav pritisak nijesam naišla.  Zaprepašćena sam  da ja ne mogu da plasiram  sve što se radi dobro. Bitnije je da li ministar vozi privatni auto s tablicama na otvaranju kardio centra ili mi što smo uložili 400.000 eura u sanaciju i opremanje tog kardio centra. Imamo kardio centar kojeg nema niko u Evropi. Ali, to nikoga ne zanima. Sad su svi pametni, govore “neposoba direktorica, nesposobni ministar”. Ja sam spemna da snosim odgovornost”, kazala je Kovačević za CdM.

Ona je poručila da hoće da realizuju projekat “baby friendly”,  da majka i dijete  budu zajedno od momenta porođaja.

“Obezbijedili smo pare da to realizujemo,da izbjegnemo sve moguće propuste”, naglasila je ona.

Izvor: 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com