Lešine krava ponovo u koritu rijeke - Volim Podgoricu

Lešine krava ponovo u koritu rijeke

Ispred SRK “Lipljen” iz Pljevalja, nadležnim službama MUP-a Bijelo Polje, Komunalnoj policiji BP i Upravi za bezbjednost hrane, fitosanitarne poslove i veterinu obratio se predsjednik SRK “Lipljen” – Pljevlja Vaso Knežević sa pozivom na hitnu reakciju povodom ponovljenog slučaja odlaganja uginulih krava u korito rijeke Ćehotine, na putnom pravcu Vrulja-Kovren na teritoriji opštine Bijelo Polje, na nekih 500 metara uzvodno od mjesta gdje su prošli put bile odložene četiri lešine krava.

Ovaj put su posrijedi dvije uginule krave, i to jedna na obali a druga dijelom u koritu Ćehotine, piše Pv Informer.

Prošli put radilo se o četiri uginule krave, koje su bačene u korito rijeke Ćehotine i uz obalu rijeke, uz putni pravac Vrulja-Kovren, na teritoriji opštine Bijelo Polje, u blizini mosta koji vodi u selo Bliškovo. Krave su uklonjene usljed intervencije Komunalne policije iz Bijelog Polja.

Kako se navodi u tekstu, veći problem je to što počinilac nije otkriven, iako postoje određene sumnje da se radi o istom počiniocu. Na osnovu veterinarske službe koja je nadležna za taj reon i na osnovu evidencije stoke sa tog područja može se utvrditi kome stoka nedostaje.

Rijeka Ćehotina nastavlja da teče kroz teritoriju opštine Pljevlja i čini akumulaciju Otilovići, iz kojeg se koristi voda za snabdjevanje građana Pljevalja. Uginulu stoku nije problem ukloniti, ali je mnogo veći problem otkriti počinioca i ispitati od čega je stoka uginula, jer postoji mogućnost da je neka zarazna bolest posrijedi, navodi PV Informer.

Ribočuvari su bili na licu mjesta i napravili Zapisnik.

Predsjednik SRK “Lipljen”-Pljevlja očekuje da će nadležni preduzeti određene aktivnosti u cilju rješavanja ovog urgentnog problema opasnog po zdravlje ljudi.

Fotografije su zabilježili ribočuvari SRK “Lipljen”, 14. maja u podne.

(PV Informer)

1 komentar

  1. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com